Dakar

Motor

Dakar 2018

Les dunes del Perú seran la novetat

Dakar. Marc Coma anuncia que la primera setmana de l'edició del 2018 un 80% del recorregut serà pel desert

El Dakar 2018 insistirà en la recuperació dels valors ancestrals de la cursa, que ja s'ha apuntat manifestament en l'edició del 2017 amb la limitació de les funcions dels aparells GPS (per tant, la potenciació de la navegació) i la reducció de quilòmetres d'especial sobre pistes. Sense necessitat de restringir encara més les ajudes, s'espera que l'arma per aprofundir més en el retorn als principis fundacionals del Dakar sigui la recuperació del Perú i el seu desert com a integrants del recorregut.

El director tècnic del Dakar, Marc Coma, va explicar les línies bàsiques de l'edició del 2018 en un acte multitudinari al qual van assistir gairebé tots els catalans que van disputar l'última edició i algun pilot que no ho va fer però que s'hi podria afegir en breu.

Sorra, sorra i sorra

Coma, que va convidar Xavi Colomer –el pare del llibre de ruta– a explicar alguns detall de l'esbós del recorregut del 2018, va ser taxatiu: “En la primera setmana el 80% de les especials seran de dunes i fora de pista, amb pocs quilòmetres d'enllaç.” Efectivament, aquesta és la segona característica del recorregut del 2018, ja que hi haurà tres etapes amb principi i final al mateix lloc, cosa que simplificarà les assistències i la logística. Al desert peruà el seguirà l'altiplà bolivià. “Crec que el Dakar ja s'ha habituat a competir en alçada i, de fet, Messi fa dues setmanes que hi jugava un partit”, feia broma el director tècnic, que advertia que la part de l'Argentina serà “la més dakariana d'aquell país”.

La cursa tindrà 14 etapes, dues més que aquest 2017, i s'instaurarà l'anomenat Epic Trophy by Motul (nou patrocinador del Dakar) per premiar l'equip que reuneixi més els valors del Dakar. També hi haurà un premi a l'equip amb més compromís amb el medi ambient. Finalment, el primer classificat en moto de la Baja Aragón que no hagi disputat mai el Dakar tindrà la inscripció de franc.

40
edició de la cursa
serà la del gener del 2018. La del 2008, però, no es va disputar.
4,5
milions d'espectadors
es calcula que van presenciar en directe la cursa del mes de gener passat.
300
milions de dòlars
és l'impacte econòmic directe estimat de les edicions a Amèrica Llatina.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)