Fórmula 1

Triomf de Hamilton en el GP d’Anglaterra de F-1

Fórmula 1. El pilot anglès encapçala totes les voltes a Silverstone i escurça a tot just un punt l’avantatge en la general de Vettel, que ha punxat

Lewis Hamilton ha guanyat la cursa de casa, el GP d’Anglaterra, de punta a punta, en una cavalcada impertorbable al capdavant del grup. Ha estat la seva cinquena victòria a Silverstone, igualant el rècord d’Alain Prost en el circuit anglès degà. Oli en un llum. El resultat, combinat amb la punxada de Sebastian Vettel en la penúltima volta, li permet escurçar l’avantatge del pilot alemany de Ferrari en la general fins a tot just un punt (177 a 176).

La cursa de Vettel s’ha començat a tòrcer en la sortida, quan ha perdut el tercer lloc davant l’empenta de Max Verstappen, quart al final de la cursa. El pilot alemany ha hagut d’esperar a les aturades a boxs per desbancar l’holandès de Red Bull, però el temps perdut l’ha deixat a mercè de l’atac de Bottas. El finlandès de Mercedes ha fet una tàctica oposada a la resta de capdavanters, amb pneumàtics tous en la sortida i supertous al final. Amb cobertes més toves i fresques, Bottas ha superat Vettel quan faltaven vuit voltes. Per acabar-ho d’adobar, el pilot alemany ha punxat en el penúltim gir i ha acabat setè.

Kimi Räikkönen ha arrodonit el desastre de Ferrari amb una altra punxada, que li ha costat el segon lloc i ha regalat el doblet a Mercedes. Els Red Bull de Verstappen i Daniel Ricciardo han estat quart i cinquè –l’australià ha remuntat des de la cua del grup– i Nico Hülkenberg (Renault) ha entrat sisè, davant Vettel, l’últim pilot en la volta del líder. Els Force India d’Ocon i Pérez, i el Williams de Massa, s’han endut els últims punts d’una cursa que només han començat dinou cotxes, atès que Palmer (Renault) ha quedat a l’estacada abans de la sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)