Fórmula 1

Verstappen guanya a Sepang, Hamilton més líder

Fórmula 1. El pilot holandès s’endú el GP de Malàisia, però l’anglès, segon, eixampla l’avantatge respecte de Vettel, que remunta fins al quart lloc

Max Verstappen (Red Bull) ha guanyat aquest matí (hora catalana) el GP de Malàisia, al davant del líder del mundial, Lewis Hamilton (Mercedes) i l’altre Red Bull, de Daniel Ricciardo. Sebastian Vettel (Ferrari) ha remuntat des del vintè lloc de la graella fins al quart, sense poder superar el pilot australià en les últimes voltes. El segon Ferrari, de Kimi Räikkönen, ni tan sols ha pres la sortida, després de tenir un problema tècnic en la graella. Amb aquest resultat, el pilot anglès de Mercedes eixampla lleugerament l’avantatge al capdavant de la general respecte de l’alemany de Ferrari, fins als 34 punts (281 a 247).

Sense cap bòlid vermell al capdavant del grup, Verstappen ha pogut esprémer el bon ritme del Red Bull i en l’inici de la quarta volta ha superat Hamilton i s’ha escapat. Ha estat la segona victòria de la seva carrera en la F-1, després de la de l’any passat al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Els Mercedes no han estat gens competitius a Sepang, però el segon lloc ha estat gairebé com una victòria per a Lewis, en un cap de setmana en què Ferrari ha fet palès que tenia el doblet a l’abast, si la mecànica no hagués traït Vettel dissabte i Kimi ahir.

Amb tot, el tetracampió alemany va parar el que podia haver estat una sagnia encara més gran de punts amb la remuntada fins al quart lloc. Vettel ha fet la tàctica contrària a la resta del grup. Ha arrencat amb el pneumàtic tou i ha muntat el supertou, més ràpid, en la tirada final. Això li ha permès atacar Ricciardo al final, però no ha pogut tombar la paret del vencedor de l’any passat a Sepang i ha hagut de renunciar al calaix. Per acabar d’adobar un cap de setmana tort, en la volta d’honor Vettel ha topat amb el Williams de Lance Stroll i ha destrossat el Ferrari.

Rere Vettel, Valtteri Bottas (Mercedes) ha estat cinquè, i Sergio Pérez (Force India) ha estat l’últim pilot en la volta del líder, sisè. Stoffel Vandoorne (McLaren) ha creuat la meta setè, a una volta, al davant dels Williams de Stroll i Felipe Massa, i l’altre Force India, d’Esteban Ocon, desè.

La cursa s’ha disputat amb la pista seca, per bé que fins a una hora i mitja abans de la sortida ha estat plovent a Sepang.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)