Fórmula 1

Hamilton guanya i només una catàstrofe li pot prendre el títol

Fórmula 1. Ferrari ha fet retirar el cotxe de Vettel, amb problemes de potència des de l’inici, i l’alemany queda a 59 punts del líder

Lewis Hamilton (Mercedes) ha guanyat el GP del Japó de F-1 a davant dels Red Bull de Max Verstappen i Daniel Ricciardo. Sebastian Vettel (Ferrari) ha abandonat en la volta 4, amb problemes de potència des de l’inici per culpa d’una bugia, i aquesta retirada deixa gairebé sentenciat el títol mundial en favor de Hamilton, que ara té 59 punts d’avantatge. Tant és així que sí que a Austin ja tindrà la primera oportunitat. Si guanya i Vettel no acaba dels cinc primers, Hamilton serà campió.

Hamilton no ha patit mai per la victòria. Tot i les aparicions del cotxe de seguretat de manera real (per l’accident de Carlos Sainz en la primera volta) i virtual (per la topada d’Ericsson) l’holandès no ha estat mai a menys de dos segons de l’anglès, després de l’única aturada a boxes de tots dos. En el tram final Valtteri Bottas (Mercedes), que havia començat la cursa amb el compost tou (com Räikkönen) i no amb el supertou com la resta de favorits, s’ha apropat a Ricciardo però l’aparició del cotxe de seguretat virtual –Lance Stroll ha punxat i el seu monoplaça aturat creava perill– ha deixat només quatre voltes finals de cursa real. Kimi Räikkönen, que a l’inici ha perdut moltes posicions quan Hülkenberg l’ha empès fora de la pista, ha remuntat del desè lloc al cinquè.

En aquestes quatre voltes finals Verstappen s’ha enganxat a Hamilton però Vandoorne i Massa, doblats, s’han aliat amb l’anglès. Massa, però, defensava l’últim punt en joc davant Fernando Alonso.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)