Motociclisme

Cervera homenatja el campió del mundial de Moto GP

“Estic obligat a lluitar pel títol del 2018”

Roda de premsa. El campió del món de MotoGP considera que encara té molt per aprendre i no dona cap pista sobre el seu futur immediat

Amb gairebé mitja hora de retard, Marc Márquez va seure davant els mitjans de comunicació al paranimf de la Universitat de Cervera, en una compareixença que els seus aficionats van poder seguir des del carrer. El campió va començar dedicant paraules d’afecte a la seva gent, especialment al seu Fan Club. “Estic molt content d’estar al poble que m’ha vist créixer i on visc. Celebrar el títol aquí és increïble. Ho vull agrair al meu Fan Club i, sobretot, als seus voluntaris”, va dir abans de subratllar que viuria la festa d’aquest títol “com si fos el primer”.

Preguntat pel seu moment de maduresa, el cerverí va voler matisar: “Encara tinc coses a aprendre, a dins i a fora de la pista.” Del seu futur immediat no va voler revelar gaire cosa: “Què passarà la temporada que ve? No ho sé, encara vull disfrutar d’aquesta. Ara que ve l’hivern, seuré tranquil·lament, miraré de corregir les errades d’aquesta temporada i el 2018 lluitaré pel títol, un altre cop, amb totes les ganes.” El setè títol mundial, el cinquè en MotoGP, comença a aparèixer en els somnis de Marc Márquez: “Ningú no es cansa de guanyar. De moment, gaudeixo d’aquest títol, però tinc l’obligació d’intentar repetir, com a vigent campió que soc.”

En repassar la temporada, el fill predilecte de Cervera va reconèixer que va passar moments difícils. “La diferència de motor respecte al de l’any passat va ser gran. Honda va canviar el concepte. Tots sabíem que patiríem a principi de temporada. Fins que no experimentes amb el nou motor no pots millorar. Per això, en les primeres curses ens va tocar patir. Però ho vam solucionar”, va dir. Qüestionat sobre el millor i el pitjor moment del curs, Márquez va ser clar: “El millor, Alemanya, perquè em vaig posar líder abans de les vacances d’estiu. Després, a Brno hi va haver el gran punt d’inflexió. El pitjor va ser a l’Argentina, on vaig repetir una errada del passat.” En general, la primera part del mundial va ser complicada per al dorsal 93 –“agònica”, va dir–, però es va recuperar. “Ha estat una segona part de la temporada molt bonica, amb una rivalitat sana amb el Dovizioso. Lluitàvem pels nostres interesso, però hi havia molt de respecte fora de la pista”, va comentar en aquest sentit.

De la miraculosa acció que va protagonitzar a Xest, salvant una caiguda clara quan faltaven set voltes, va dir que va passar Zarco “per excés d’ambició”, que “va córrer un risc innecessari” i que si Dovizioso hagués estat darrere seu, “no hauria arriscat tant”. Finalment, interrogat sobre la possibilitat de competir en dues disciplines, com en el cas de Fernando Alonso, Márquez va tenir una resposta concloent: “De moment no em plantejo compaginar dues competicions. Val més fer una cosa ben feta que dues mal fetes.”

El millor moment de la temporada va ser el GP d’Alemanya, perquè em vaig posar líder abans de les vacances d’estiu
De moment no em plantejo compaginar dues disciplines competitives. Val més fer una cosa ben feta que dues mal fetes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)