Més motor

motociclisme

superprestigio dirt track

A la recerca d’un nou rei

Motor. En la presentació del Superprestigio Dirt Track, l’organització envia un missatge motivador, tot i l’absència del guanyador de les quatre edicions anteriors, Marc Márquez

Ahir es va presentar la cinquena edició del Superprestigio Dirt Track, que sense la participació del guanyador dels quatre anys anteriors, Marc Márquez, se celebrarà el pròxim dissabte, 16 de desembre, al Palau Sant Jordi. El missatge des de l’organització de l’esdeveniment és molt clar: es busca un nou rei. Ho va deixar anar sense embuts Jaume Alguersuari, un dels promotors, en el seu discurs. “L’absència de Marc Márquez és una bona oportunitat. Márquez no hi és, es busca un rei. I aquest rei és aquí”, va sentenciar, assenyalant els pilots presents a la sala. Alguersuari va relatar també la seqüència dels fets del no del Tro de Cervera: “El Márquez de fa uns anys, el que ens va demanar que muntéssim el Dirt Track, ha canviat. I aquesta competició també. El quart títol mundial de MotoGP era molt important per a ell i en aquests últims mesos ha pres consciència de la seva responsabilitat. Per primera vegada ha sentit angoixa i pressió. Per això no ens ha volgut contestar si corria o no el Superprestigio fins a final d’any. Quan ha arribat el moment, amb el cor a la mà, ens ha comunicat que ha patit molt aquest campionat del món i que, com que el nivell del Dirt Track ha arribat a ser molt gran, no vol posar en risc el seu nom. Ens ha demanat un any sabàtic.”

No hi serà l’actual campió del món de MotoGP però sí un bon grapat de campions mundials. Els principals favorits són Toni Elías, campió del món de Moto2 i segon en el Superprestigio del 2016; Johann Zarco, doble campió del món de Moto2, i Tom Chareyre, sis vegades campió mundial de Supermoto. D’altra banda, caldrà posar l’ull en el nou campió de Supersport, Lucas Mahias, que farà el seu debut al Palau Sant Jordi, i en David Checa, tres cops campió del món de resistència. La llista provisional de campions mundials també inclou Vincent Philippe, deu títols de resistència, Gregg Black, campió del món de resistència Stock, i Sylvain Bidart, quàdruple campió del món de Supermoto amb França. Finalment, entre els grans animadors de la categoria Open destaca Ferran Cardús, guanyador de la copa d’Espanya de Flat-Track el 2016, així com l’americà Briar Bauman, guanyador de dues curses del campionat americà aquest curs.

LA SENTÈNCIA

Marc Márquez no hi serà i és una bona oportunitat. Es busca un rei. I aquest rei és aquí
Jaume Alguersuari
President de RPM-MKTG

El “que vinguin” de Márquez

El naixement del Superprestigio Dirt Track té una curiosa història que Jaume Alguersuari va explicar ahir. “Marc Márquez ens va demanar, a mi i a Jordi Castell, que muntéssim un espectacle com aquest. D’entrada, li vaig que no, perquè si s’havia de fer al Palau Sant Jordi havia de ser una competició premium. I, si ho fèiem així, havíem de portar pilots nord-americans, que són els inventors del Dirt Track. «Et passaran per sobre», li vaig dir al Marc. Va trigar quinze llargs segons a respondre, a l’altre costat del telèfon, i va dir: «Que vinguin.»”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)