Motociclisme

Motor

Superprestigi Dirt Track

‘El Tro' més sorollós

Marc Márquez imposa la seva llei en la superfinal i fa esclatar el Palau Sant Jordi amb un recital de pilotatge

Toni Elias també supera l'as nord-americà Brad Baker i acaba segon rere el campió de Moto GP

L'esclat de 8.900 espectadors entregats a l'espectacle va ensorrar el Palau Sant Jordi quan Marc Márquez va creuar la meta de la superfinal del Superprestigi Dirt Track. Era la segona victòria del Tro de Cervera en el duel entre els asos de la velocitat i els cracs de fora d'asfalt, però aquesta tenia valor afegit. Perquè la primera, el 2014, la va assolir sense Brad Baker a la pista –el campió ianqui de dirt-track es va lesionar en els entrenaments del matí–. Ahir The Bullet sí que hi era, però malgrat que sempre havia batut Márquez a Barcelona i que feia un mes que era a Catalunya entrenant-se, no va tenir resposta davant l'empenta del campió de Moto GP.

Fins aquí, el guió era si fa no fa previsible, però el gir que ningú no esperava era que Toni Elias avancés Baker en la tercera volta de la superfinal (de 16) i acabés segon. L'any passat, en la seva primera participació, el manresà –campió de Moto 2 el 2010– va quedar a les portes de la superfinal, però ahir s'hi va classificar folgadament, amb tres segons llocs rere Márquez i una caiguda, i a l'hora de la veritat va fer el do de pit. “M'ha sorprès, perquè dijous, entrenant-nos a Rufea, semblava perdut!”, va admetre Márquez. La superfinal va tenir un 50% de quota catalana: per la banda de l'apartat Open (fora d'asfalt) s'hi van colar el tarragoní Gerard Bailo –va guanyar una final a Baker– i el maresmenc Ferran Cardús.

No ho van tenir fàcil, perquè el camí cap a la superfinal va ser prou mogut, amb moltes caigudes, sobretot en el primer revolt. Els incidents eren el fruit de la competitivitat d'un xou que se suposa que és una festa de cloenda del curs, però que els pilots afronten amb les mateixes ganes de guanyar de sempre. Fins i tot el Tro va anar per terra en una final prèvia, abans de fer retrunyir el Sant Jordi amb el triomf somiat.

Ha estat el meu millor any pel que fa a ritme. El nivell és molt alt i ho hem plantejat com una cursa de Moto GP
Marc Márquez
Estava més nerviós que en una cursa americana, perquè aquí era l'únic i sentia massa pressió per guanyar
Brad Baker
No m'esperava pas rendir així en la superfinal. El meu ritme era bo, però en Marc tenia marge i el replicava
Toni Elias

No se'n vagin, que encara n'hi ha més

El Palau Sant Jordi tornarà a vestir-se de motor el pròxim 5 de febrer, amb una edició ben especial del Trial Indoor de Barcelona, organitzat també per RPM-MKTG, igual que el Superprestigi Dirt Track. Si aquest va complir ahir quatre edicions, d'aquí a un mes i mig el Trial Indoor en celebrarà la 40a. De fet, no és exagerat afirmar que el promotor Jaume Alguersuari va inventar un nou esport quan el 1978 va encabir un seguit de zones artificials de trial sota el sostre de l'antic Palau d'Esports del carrer Lleida, per promocionar la seva revista Solo Moto. Avui en dia, aquell invent és una especialitat amb tots els ets i uts, l'X-Trial. Barcelona serà la primera cita del mundial del 2017, en què Toni Bou buscarà l'onzè títol seguit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)