Fórmula 1

Fa caure d'esquena

Fórmula 1. Hamilton i Bottas proven el nou Mercedes W08 al circuit de Silverstone el dia de la presentació oficial. La depurada línia del cotxe il·lustra que l'equip vigent campió no afluixa

Si ens hem de guiar per la primera impressió, Mercedes es prepara per al campionat del món de fórmula 1 d'aquest curs tan bé com els últims tres anys, com a mínim. Els vigents campions van presentar ahir al circuit de Silverstone el nou W08 EQ Power+, i tant Lewis Hamilton com Valtteri Bottas van tenir l'oportunitat de provar-lo, l'un abans i l'altre després de la presentació oficial. “Les sensacions han estat increïbles”, afirmava l'anglès, fent dentetes al seu nou company. El finlandès, radiant, no veia l'hora de provar per fi una fletxa de plata, tot just un mes després de ser confirmat com a substitut de Nico Rosberg, que va decidir retirar-se en conquerir el títol de campió. “Ara ja m'ho crec”, va reconèixer Bottas, acaronant la depurada carrosseria del W08.

El nou Mercedes fuig dels trets característics de la resta de cotxes que ja han estat presentats (Sauber, Renault i Force India). L'EQ Power+ (la nova denominació comercial dels híbrids endollables d'altes prestacions de Mercedes) no ofereix un morro acabat en punta, i de moment tampoc llueix la prominent aleta de tauró al capó del motor que s'ha vist en tots els altres cotxes nous. En comptes de l'aleta, Bottas va provar un apèndix amb forma de T per canalitzar l'aire cap a l'aleró posterior, en un clar senyal que Mercedes no para d'innovar.

A banda del nou xassís, més ample, i els alerons i les rodes també més amples –d'acord amb el nou reglament–, el cotxe munta uns grans deflectors laterals i uns pontons força elegants, a més d'un motor refet de dalt a baix.

PROTAGONISTES

No vull acabar segon. Tots els pilots volen vèncer, és natural. Però tinc moltes ganes de guanyar el quart títol
Lewis Hamilton

LA DADA

100
quilòmetres
va acumular el W08 ahir, aprofitant un dels dos dies d'assajos promocionals permesos.
Tant li fa el que digui aquí, però si no estigués convençut que puc ser més ràpid que Lewis em quedaria a casa
Valtteri Bottas
He fet poques voltes amb el mode de potència més baix, però conduir el cotxe ha estat fantàstic
Lewis Hamilton

Bottas s'ha de guanyar la renovació

Lewis Hamilton no només va estrenar cotxe ahir; també va rebre un nou company d'equip, Valtteri Bottas, després de quatre anys al costat de Nico Rosberg a can Mercedes. “M'enfrontaré a un altre gran pilot”, va dir l'anglès. El contracte de Bottas és només d'un any, així que haurà de rendir al màxim i alhora no alterar l'harmonia de l'equip, amb un company que no amaga que no vol “acabar segon”. “És cosa meva estar a l'altura; tant de bo tinguem un llarg futur junts”, va declarar el finlandès. Dilluns vinent comença la pretemporada al Circuit de Barcelona-Catalunya, i tots dos hi seran: Bottas al matí i Hamilton a la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)