Fórmula 1

Explosió de color per retrobar el camí de l'èxit

Fórmula 1. Ferrari i McLaren esperen redreçar el rumb amb els seus nous bòlids. L'equip de Woking canvia de decoració i recupera el taronja de fa quasi 50 anys

Ferrari i McLaren han presentat els bòlids amb els quals esperen redreçar el rumb en la F-1. L'equip italià ja fa quatre anys que no es fica en la lluita pel títol i quatre anys també fa que McLaren no venç cap cursa. Potser resoldre aquestes urgències d'una revolada és demanar massa, però els uns i els altres confien, si més no, a recuperar la credibilitat. Ferrari, amb l'SF70H –la xifra commemora el 70è aniversari de la marca, fundada el 1947–, i McLaren, amb l'MCL32, que estrena una nova decoració taronja i negra que remet al color de l'equip a cavall dels anys seixanta i setanta.

Novetat sota el capó

Ferrari va ser l'equip més matiner, i després d'ensenyar el cotxe al seu circuit privat de Fiorano, a tocar de la fàbrica de Maranello, Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel el van provar breument. L'SF70H porta l'aleta de tauró que també du el McLaren, però combinada amb un apèndix en forma de T semblant al que Mercedes va provar dijous. Tanmateix, el més sorprenent del Ferrari és la presa d'aire horitzontal als pontons, amb uns deflectors laterals molt treballats.

McLaren va presentar el cotxe a la fàbrica de Woking al costat de Fernando Alonso i el seu nou company, Stoffel Vandoorne, de 24 anys. El substitut de Ron Dennis com a president, Zak Brown, va destacar que el color taronja simbolitzava el començament d'una nova època. “El trobo molt sexi”, va dir Alonso, abans de revelar que al setembre decidirà si segueix o no en la F-1.

A banda del morro en punta, els dos cotxes comparteixen una novetat important sota el capó. Tant Ferrari com Honda, el proveïdor de McLaren, han adoptat un sistema de sobrealimentació dividit, com el de Mercedes, que resulta més eficient que el bloc únic de compressor i turbina anterior.

LES DADES

3
Ferrari
han celebrat una efemèride: F60 (2009, 60 anys de F-1), 150 (2011, unificació d'Itàlia) i aquest.
0
títols
de constructors ha guanyat McLaren aquest segle. Va sumar més punts el 2007, però va ser exclòs.

ELS PROTAGONISTES

Si som aquí és perquè creiem que podem retornar McLaren al lloc que li correspon
Fernando Alonso
mclaren-honda
Miraré d'empaitar Fernando, però el més important és fer progressos i tornar al capdavant
Stoffel Vandoorne
mclaren-honda
No hem tibat gens, però el cotxe va bé. La feina de debò comença dilluns a Barcelona
Kimi Räikkönen
Ferrari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)