Fórmula 1

Vettel tira la pedra i amaga la mà

Fórmula 1. Amb les rodes més toves, el pilot alemany fa el millor temps de la pretemporada sense tibar gaire, però nega que Ferrari sigui el favorit

Ferrari es va treure la careta en la penúltima jornada de la pretemporada al Circuit de Barcelona-Catalunya, però sense ensenyar el veritable rostre del seu bòlid. L'equip italià va muntar per primer cop les rodes més toves, i al migdia Sebastian Vettel va marcar el millor registre provisional dels tests, 1:19.0. L'alemany va coincidir a la pista amb Lewis Hamilton –tots dos amb el pneumàtic ultratou– i va ser tres dècimes més ràpid que el Mercedes. Val a dir, però, que el tetracampió va aixecar el peu en l'últim revolt, per tal que el potencial de l'SF70H no quedés enregistrat en els papers. En el tercer sector va cedir quatre dècimes respecte de la seva millor volta amb les cobertes toves. Si allà hagués igualat el parcial de Hamilton, el Ferrari hauria baixat fins al registre ideal teòric d'1:18.6, a tocar del rècord oficiós de la configuració actual del traçat vallesà (1:18.339, Felipe Massa, 2008).

Satisfet però prudent, a l'hora de dinar Vettel va reconèixer la malifeta: “Intentem fer el nostre programa. De vegades vas una mica més ràpid i de vegades una mica més lent. No només cal mirar el millor temps, s'ha de mirar tot.” Dit i fet, a la tarda Seb va arrodonir la jornada amb la primera simulació de cursa de Ferrari, amb un ritme excels. Tanmateix, l'equip no vol fer volar coloms. “Tant se val on siguem ara, estem creixent, hem de treballar fort”, va dir, abans de retornar a Mercedes el rol de favorit que Hamilton havia atribuït a Ferrari: “Si et fixes en com de lents acostumen a anar [els Mercedes] als tests i fins a quin punt apugen el llistó a les curses, la situació és clara.”

Més voltes que Mercedes

L'únic ensurt de Vettel va ser una petita sortida de pista a mig matí, replicada just abans de dinar per Hamilton, perquè no fos dit. El W08 va rodar tot el dia amb l'aleta dorsal en el capó motor, senyal que Mercedes pensa incorporar definitivament aquest afegitó, que van avaluar la setmana passada. A la tarda, Bottas es va dedicar a fer tirades llargues, incloent-hi una de disset voltes amb el compost ultratou. Tanmateix, Vettel, en solitari, va fer més girs (156) que els dos pilots de l'estrella junts (147).

Stroll (Williams), al matí, i Ricciardo (Red Bull), a la tarda, també van fer sengles simulacions de cursa. Al migdia, Vandoorne va tenir dues panes elèctriques seguides –“encara no sabem què ha passat”, va admetre el belga– i McLaren va acumular el menor nombre de voltes del dia, 48. No gaires més (53) en va fer Renault, per una avaria en l'RS17 de Jolyon Palmer.

TERCER SECTOR

Si no hagués aixecat el peu, Vettel hauria pogut baixar fins a 1:18.6
2n test, tercer dia
1r S. Vettel (Ferrari)
1:19.024
2n L. Hamilton (Mercedes)
1:19.352
3r E. Ocon (F. India-Merc.)
1:20.161
4t D. Kviat (STR-Ren.)
1:20.416
5è K. Magnussen (Haas-Ferr.)
1:20.504
6è D. Ricciardo (Red Bull-TAG)
1:20.824
7è S. Vandoorne (McLaren-H.)
1:21.348
8è V. Bottas (Mercedes)
1:21.819
9è P. Wehrlein (Sauber-Ferr.)
1:22.347
10è J. Palmer (Renault)
1:22.418
11è M. Ericsson (Sauber-Ferr.)
1:23.330
12è F. Massa (Williams-Merc.)
1:24.443
13è L. Stroll (Williams-Merc.)
1:24.863
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)