Més motor

Automobilisme

Aquest és l'esperit

Motor. Després d'un any d'absència, torna l'Esperit de Montjuïc al Circuit de Barcelona-Catalunya, el ‘revival' del món del motor per a tots els públics

“Hem fet una aturada per arrencar amb més força.” El director del Circuit de Barcelona-Catalunya, Joan Fontserè, va celebrar amb aquestes paraules el retorn a la instal·lació vallesana de l'Esperit de Montjuïc, que aquest cap de setmana celebrarà la sisena edició, dos anys després de l'última. L'any passat, el revival de l'esport del motor va faltar a la cita per un conflicte de dates, però ara l'entesa entre el Circuit i l'organitzador, l'Escudería Targa Iberia, és total. De moment estan garantides les dues pròximes edicions, però, més enllà, l'Esperit de Montjuïc “ha tornat per quedar-se”, va assegurar ahir el seu promotor, Jesús Pozo, en la presentació d'aquesta nova edició.

Comença la F-1 històrica

També anomenat Catalunya Clàssic Revival, l'Esperit de Montjuïc trasllada l'ambient de les curses de l'històric circuit de la muntanya màgica barcelonina, als anys seixanta i setanta, al modern entorn del traçat de Montmeló, en un format pensat per atreure i fer gaudir tots els públics i, en concret, les famílies. El pàdoc serà el marc d'un munt d'atraccions i activitats –moltes no relacionades amb el motor, com ara circ, balls de saló i fireta comercial–, mentre que a la pista es disputaran curses de les principals competicions europees de vehicles clàssics de competició.

L'estrella indiscutible serà el campionat FIA Masters Històric de F-1, amb una trentena de monoplaces, de 1966 a 1985, que celebraran a Catalunya el primer dels vuit mítings del curs. Divendres faran els primers entrenaments lliures, i dissabte i diumenge, sengles curses de 25 minuts, a un quart de tres de la tarda cada dia. Entre els participants hi haurà Joaquim Folch, amb el Brabham BT49C de 1981 amb el qual ja va guanyar el títol el 2012.

Diumenge també s'hi disputarà una cursa d'una hora de biplaces Sport (de 1962 a 1974), i dissabte, les 3 Hores de Barcelona Trofeu Javier del Arco, una prova dedicada a l'enyorat mestre de periodistes, que pica l'ullet a les cites clàssiques de resistència del calendari de Montjuïc. Les curses de GT i turismes històrics –amb graelles de 56 cotxes–, les mànegues de regularitat i les desfilades de clàssics completaran el programa d'un dels grans esdeveniments de l'any a Montmeló.

LA DADA

70
anys
fa Ferrari el 2017, i 60 el Seat 600, dos aniversaris que tindran la seva exposició al pàdoc.

Protagonisme als més petits

Fidel a la seva filosofia d'apropar la competició als més petits –i, de retruc, promoure el respecte entre els participants–, l'Esperit de Montjuïc celebrarà cada dia, a la recta del Circuit, els 500 Metres de Barcelona, una cursa amb bòlids de pedals pilotats per una trentena de nens de tres a vuit anys, amb sortida tipus Le Mans, podi i trofeu. “Una emoció que no oblidaran mai a la vida”, valora Jesús Pozo, sempre amatent a les iniciatives que promocionin els valors. És només un exemple del protagonisme que l'Esperit de Montjuïc reserva a petits i grans, en un autèntic festival retro en què la competició és gairebé una excusa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)