Ral·lis

Palamós, nova capital

Motor. El ral·li Costa Brava Històric, puntuable per al trofeu FIA de regularitat, porta els millors especialistes europeus al bell mig de la Costa Brava

El ral·li Costa Brava Històric s'estrena avui amb Palamós com a nova seu, i s'hi estarà com a mínim fins al 2019. En la 14a edició, la prova internacional puntua per al trofeu FIA de ral·lis històrics de regularitat, fet que implica la presència d'una trentena d'equips de fora de Catalunya i l'Estat espanyol, a més dels millors especialistes d'aquí i d'un planter mecànic variadíssim –tot i la supremacia numèrica dels Porsche 911 (13)–. En total, 91 equips inscrits (80 cotxes i 22 motos, que competeixen per parelles), als quals s'afegeixen vuit equips de les Ecosèries, dissabte.

La flor i nata

Entre els presents hi són grans especialistes de la regularitat en carretera oberta (a 50 km/h com a màxim), encapçalats pel campió d'Europa 2016, l'equip luxemburguès Crucifix-Lambert (Porsche 911) i els belgues Lareppe-Lieven (Opel Ascona), Deflandre-Lienne (Porsche 911), Hayez (Porsche 911) i Bernard (Porsche 911). Els millors catalans, Sagi-Sagi (Porsche 911), Miró-Matavacas (Porsche 911), Fortuny-Jiménez (Lancia Beta), Marcó-Pérez Zorrilla (Porsche 911), Domingo (VW Golf), Mesalles-Sánchez (Mercedes 190), Redó-Moragas (Volvo Amazon), Molas-Pedrosa (Ford Escort), Jordan (Seat FL), Ureña- Iraberri (Seat 1430, Rimbau-Vilatarsana (Seat 127) o l'exequip de motos Tibau-Martí (Porsche 911) aspiraran tant o més que els forans als llocs d'honor. Hi són també els argentins Berisso-Berisso (Autobianchi Abarth), que van estar lluitant per les places de podi en els primers trams del darrer ral·li de Montecarlo.

L'itinerari, d'uns 1.000 km, la meitat dels quals de regularitat, es manté secret per evitar entrenaments i igualar possibilitats. La base del ral·li és a Palamós –verificacions al Port Marina– però es faran parades a Banyoles, Puigcerdà i Viladrau. A l'hotel Trias de Palamós també s'hi ha instal·lat una exposició fotogràfica de la història del ral·li Costa Brava. Al passeig s'hi instal·larà, a més del parc tancat, el podi i una zona comercial.

29
trams
de regularitat té la prova, que totalitzen uns 500 km de competició, amb mitjanes variables.
99
equips
s'han inscrit a la prova: 80 en el trofeu FIA d'històrics, 11 en motos (22 pilots) i 8 en Ecosèries.

El passeig del Mar bullirà

A més de fer-s'hi totes les sortides i arribades, al passeig del Mar s'hi disputarà el primer tram de l'etapa d'avui (2/4 de 4) i de demà (2/4 de 12), en format d'eslàlom. El tram i les mesures de seguretat no es desmuntaran i tothom que tingui un clàssic i s'hagi inscrit prèviament podrà fer el tram, previ pas pel podi i un cop hagi sortit l'últim participant en el ral·li. Els participants en aquesta concentració tindran els vehicles exposats des de les 11 del matí i compartiran l'experiència en un dinar. Tot, per 25 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)