Ral·lis

Recital català a Palamós

Motor. Fortuny-Jiménez (Lancia Beta) s'imposen a Miró-Matavacas (Porsche 911) i Deflandre-Lienne (Porsche 911) en el ral·li Costa Brava Històric, amb la resta d'especialistes europeus endarrerits

Carles Fortuny i Jesús Jiménez (Lancia Beta) van inscriure el seu nom en el palmarès del ral·li Costa Brava Històric, disputat a Palamós, després d'una gran batalla amb Miró-Matavacas (Porsche 911 SC) i els belgues Deflandre-Lienne (Porsche 911 Carrera), guanyadors en edicions anteriors.

La prova, amb 29 trams i 445 quilòmetres de regularitat, ha posat de manifest dos fets: que continua essent possible guanyar ral·lis de regularitat amb vehicles relativament modestos (un Lancia Beta convenientment posat a punt val quatre vegades menys que un Porsche) però pilotats i copilotats de manera competent i que el nivell dels equips catalans és espectacular. Dotze dels quinze primers classificats van ser del país i només Deflandre, els argentins Berisso-Berisso (Autobianchi Abarth) i els belgues Horgnies-Hayez (Porsche 911) van situar-se entre els millors (sisè i novè). Els excampions Lareppe-David (Opel Ascona) van ser setzens.

Fortuny-Jiménez van manar des de divendres i, tot i la varietat de guanyadors d'especials, la seva regularitat va ser espectacular. Dissabte, Miró va aprofitar la segona meitat de l'etapa per desbancar Deflandre i va acabar a 6.7 punts de Fortuny (127.0 per 133.7), amb Deflander (141.3), López-Ferrés (VW Scirocco, 155.3), Redó-Moragas (Volvo Amazon, 161.9) i Berisso (163.2) a continuació. Entre Redó i el 15è hi va haver menys de 40 punts.

En motos Oriol Nubiola-Ignasi Guàrdia (Honda Dominator) van ser els guanyadors després d'un gran duel amb Susanna Permanyer-Pili Jiménez (Honda Dominator).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)