Fórmula 1

Bottas aconsegueix la primera victòria en la F-1

Fórmula 1. El pilot finlandès para els peus a Vettel en l'última tirada a Sotxi i s'endú el GP de Rússia

Valtteri Bottas (Mercedes) ha dominat el GP de Rússia de punta a punta, però en l'última tirada ha patit per parar als peus a Sebastian Vettel (Ferrari), segon. El pilot alemany tenia la posició preferent, però el finlandès l'ha superat en la sortida i ha dominat la cursa fins a l'única tanda d'aturades a boxs. Vettel ha canviat les rodes set voltes més tard que el Mercedes i, amb les cobertes més fresques, ha atacat Bottas en les últimes quinze voltes. S'hi ha acostat fins a menys d'un segon, però el W08 número 77 ha trobat el marge suficient per creuar la meta en la primera posició i endur-se el primer triomf en la F-1.

El segon Ferrari, de Kimi Räikkönen, ha estat tercer, mentre que l'altre Mercedes, Lewis Hamilton, mai s'ha ficat en la lluita i ha acabat quart, a més de mig minut del seu company. Amb aquest resultat, Vettel es manté líder de la general, amb 86 punts, al davant de Hamilton (73), Bottas (63) i Räikkönen (49). Així doncs, el tetracampió de Ferrari arribarà com a líder destacat del mundial de F-1 al GP del Circuit de Barcelona-Catalunya, que es disputarà d'aquí a quinze dies.

La cursa ha tingut una volta menys de les 53 previstes, perquè Fernando Alonso (McLaren) ha plegat al final de la volta de formació, per avaria en el motor Honda. El cotxe de seguretat ha hagut de neutralitzar la cursa durant les tres primeres voltes, per la topada entre Romain Grosjean (Haas) i Jolyon Palmer (Renault) en el primer revolt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)