Més motor

El testimoni de la Pujada al Montseny

Motor. ‘Aroma de benzina’ recull fets, opinions dels protagonistes i dades de les 26 edicions de la mítica cursa

En la variada bibliografia dels grans esdeveniments d’esports de motor que s’ha editat a Catalunya, hi havia una mancança greu, l’absència d’una obra de referència sobre la Pujada al Montseny, cursa mítica que es va disputar entre el 1964 i el 1989 i que va puntuar per al campionat d’Europa en 22 edicions. Aroma de benzina cobrirà aquest buit.

El llibre és un testimoni escrit i gràfic completíssim de la cursa. És un projecte personal de Josep Casanovas, periodista especialitzat en motor que va treballar a El Punt, El 9 i L’Esportiu durant més de dues dècades, fins al 2012, i que des de fa més de dos anys que s’ha dedicat a aquesta obra per dotar-la de tot el rigor periodístic possible.

Parlen els guanyadors

Al llarg de 380 planes, s’hi pot trobar una descripció dels fets més rellevants –esportius i d’àmbit general– que van envoltar cada edició. Cada una té el seu capítol, amb abundant material gràfic –més de 600 fotografies, la majoria inèdites, a més de la fitxa d’inscripció del guanyador de cada edició–, les llistes d’inscrits i les classificacions completes de cada any i el testimoni personal d’un munt de personatges que van ser protagonistes d’una manera o altra de la cursa, entre els quals hi ha gairebé la totalitat dels guanyadors que són vius.

La portada és un luxe, ja que reprodueix un quadre al·legòric a la cursa que l’artista argentí Juan Carlos Ferrigno –que viu a Catalunya– ha pintat expressament per al llibre.

Aroma de Benzina serà presentat el dia 1 de juny a la seu del RACC, que era l’organitzador de la cursa. El llibre l’ha editat Infomotor Report i es podrà comprar a partir de l’1 de juny, per 40 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)