Fórmula 1

Fórmula 1

GP de Mònaco

Victòria de Vettel i doblet de Ferrari en el GP de Mònaco

Fórmula 1. El pilot alemany desbanca el seu company Räikkönen a boxs i referma el primer lloc en la general, amb Hamilton només setè

Sebastian Vettel ha guanyat el GP de Mònaco de F-1, la sisena prova del mundial, al davant de l’altre Ferrari, de Kimi Räikkönen, i Daniel Ricciardo (Red Bull), que ha apartat del podi el Mercedes de Valtteri Bottas. Amb aquest resultat, Vettel ha refermat el primer lloc de la general del campionat, amb 129 punts, mentre que el seu màxim rival, Lewis Hamilton, ha acabat setè i ara en suma 104. Així doncs, la distància entre tots dos és ara de 25 punts, el valor d’una victòria. En la taula de marques, Ferrari ha superat Mercedes (204 a 171).

El moment decisiu de la cursa ha estat la tanda d’aturades a boxs. Räikkönen encapçalava la cursa des de la sortida, però s’ha aturat abans que Vettel i ha perdut una mica de temps en el trànsit, mentre que el pilot alemany seguia endavant a ritme de voltes ràpides. Quan el Ferari número 5 s’ha aturat, cinc voltes més tard, ha sortit folgadament al davant del número 7 i la cursa ha quedat decidida.

El tercer esglaó del podi també s’ha decidit a boxs. Ricciardo ha fet com Vettel, s’ha aturat més tard que Bottas i Max Verstappen i els ha superat tots dos. Rere seu ha acabat Carlos Sainz, que ha conservat el sisè lloc de la graella i ha tingut a ratlla Hamilton, setè. Si més no, el pilot anglès ha aconseguit puntuar, havent sortit tretzè en la graella.

La cursa s’ha neutralitzat quan faltaven divuit voltes, per l’accident de Pascal Wehrlein abans del túnel, però les posicions ja estaven consolidades al capdavant i no han variat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)