Motociclisme

Moto 2

GP de Catalunya

Àlex Márquez aspira a tot en la cursa de casa

GP de motociclisme de Catalunya.Moto 2. El pilot de Cervera, amb dos podis en les tres últimes curses, té l’objectiu de pressionar el líder, Franco Morbidelli

Amb dos podis en les tres últimes curses, Àlex Márquez arriba al gran premi de casa en el millor moment de la temporada. En la cursa d’Itàlia, el pilot de Cervera va retallar tres punts al seu company d’equip i líder de la categoria, Franco Morbidelli, que va ser quart i que fins al moment havia guanyat totes les proves que havia acabat. Entre els dos pilots s’interposa el suís Thomas Luthi.

Els precedents a Montmeló no són gaire encoratjadors per a Márquez. Un onzè i un divuitè llocs són els resultats que hi ha aconseguit en la categoria mitjana, per bé que en la petita hi acredita una victòria i un quart i un sisè lloc. Però això no pot servir d’excusa. El seu objectiu, tant sí com no, ha de ser repetir la victòria de Jerez per retallar les diferències respecte de Luthi i Morbidelli i aspirar al lideratge del mundial.

A part d’aquests tres pilots, també caldrà tenir en compte Mattia Pasini, que va guanyar a Mugello nou anys després de la seva última victòria en el mundial. També Miguel Oliveira i Francesco Bagnaia han flirtejat amb la victòria aquesta temporada –el primer va ser segon a l’Argentina i el segon, a Jerez i Le Mans– i en qualsevol moment podrien donar la sorpresa. Més difícil ho tindran la resta de catalans. Xavi Vierge és, a més de Márquez, l’únic que ha aconseguit punts de manera regular, per bé que ha quedat en blanc en dues de les tres últimes proves.

Arenas, intervingut de la clavícula

Albert Arenas, l’únic pilot català de la graella de Moto 3, serà baixa a Montmeló a causa de la lesió a la clavícula que es va fer a Mugello. El gironí va ser operat ahir d’una luxació acromioclavicular de grau 5. La intervenció va consistir en una reducció oberta i fixació interna amb una placa i una reconstrucció de lligaments mitjançant arpons. Arenas començarà la recuperació la setmana que ve. “És una llàstima perdre’m la cursa de casa, però ja estic pensant en la recuperació”, va explicar. Després de la igualtat de Mugello, amb els set primer classificats separats per només mig segon, el mallorquí Joan Mir arriba a Montmeló amb l’objectiu de consolidar el lideratge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)