Motociclisme

Onzè triomf de Folch Endurance en les 24 Hores

Motor. Va fer 717 voltes al Circuit de Catalunya en una edició amb 52 equips en què el Proelit va ser segon i l’Institut Castellarnau, tercer

L’equip Yamalube Folch Endurance va aconseguir la victòria en la 23a edició de les 24 Hores de Motociclisme al Circuit de Catalunya, que va estar marcada per la mort dissabte, durant la tercera hora de competició, del pilot Enric Saurí, de l’equip Motos Gaspar. Aquesta és l’onzena victòria –tercera consecutiva– de la formació de Reus en una competició que va reunir 53 equips, tot i que només 42 van creuar la línia de meta.

La victòria del Yamalube Folch Endurance va ser folgada. Contundent, fins i tot. Els seus quatre pilots –Arturo Tizón, Pedro Vallcaneras, Xavi Pinsach i David Salom– van completar 717 voltes al traçat de Montmeló, 29 més que el segon classificat, que va ser el Proelit Racing Team d’Ángel Poyatos, Antonio Alarcos, Martin Scheib i Joan Sardanyons.

Però les coses no van començar gaire bé per al Folch. En la primera hora de competició només va ser tercer, superat per l’LCR, líder, i el Motos Gaspar, que acabaria abandonant poc després a causa de la mort de Saurí. En la segona hora, l’equip tarragoní ja es va posar líder i no va deixar aquesta posició fins a la meta. “Vam sortir molt bojos, amb massa riscos, però estem satisfets per la victòria. La cursa ha estat molt complicada pel desgast dels pneumàtics”, comentava el cap de l’equip, Josep Maria Folch.

L’equip Proelit Racing es va assegurar el segon lloc després de remuntar des de la 41a posició que ocupava en la primera hora de competició. L’Institut Castellarnau, entre els deu primers durant bona part de la prova, va ser la sorpresa d’aquesta edició i va completar el podi després d’una dura lluita amb el Coral Transports i el Motto Attitude. L’equip Suzuki Català, un dels històrics de les 24 Hores, va haver d’abandonar a dues hores del final a causa d’una caiguda. En la categoria Endurance, també es va imposar el Yamalube Folch.