Dakar

Al-Attiyah i Barreda imposen la seva llei

Motor. El pilot qatarià desbanca els Mini oficials i el de Castelló referma el seu domini en la Baja Aragón

Nasser Al-Attiyah (Toyota), en cotxe, i Joan Barreda (Honda), en moto, van repetir ahir els triomfs respectius de l’any passat en la Baja Aragón, en imposar-se en l’últim sector cronometrat, de 184 km. El pilot castellonenc ha guanyat els tres trams i també l’etapa pròleg, i ja suma quatre victòries en la Baja. Segon en motos ha estat el maresmenc Joan Pedrero (Sherco), a 6:17, que ha superat l’altra Honda oficial, de Michael Metge, tercer, a 7:43. El pilot privat David Adrià (Yamaha) ha mantingut el quart lloc, a 8:33.

En cotxes, el pilot qatarià va començar el dia segon, entre els Mini oficials de Terranova i Hirvonen. Ahir va avantatjar l’argentí de més de dos minuts i mig i es va enlairar fins al primer lloc, la tercera victòria del seu palmarès. Rere el finlandès, tercer (a 3:06), Nani Roma (Toyota) va confirmar el quart lloc, però no es va refer de la punxada de dissabte i va entrar a 8:23 d’Al-Attiyah.

En categoria T2 (tot terreny de sèrie), el vencedor ha estat l’osonenc Joan Font (Toyota Land Cruiser), 27è. El portuguès Arnaldo Martins (Suzuki) ha guanyat en quads, i el txec Martin Macik (Liaz), en camions.

Penalitzacions discutibles

Els cinc primers classificats de motos van ser penalitzats, per excés de velocitat en zones neutralitzades dels trams. Segons les queixes de pilots com ara Joan Barreda, el sistema d’avís de la moto no coincidia amb les pancartes que marcaven les zones de radar en els camins, i per això es produïen les discrepàncies. Dissabte, al líder li van caure vuit minuts, que no van afectar el seu resultat; a Pedrero, dos, i a Metge, cinc –va fer tard en un control–, mentre que Adrià en va rebre tres ahir, que li van costar el segon lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)