Fórmula 1

Fórmula 1

GP de Bèlgica

Hamilton s’imposa en el GP de Bèlgica

Fórmula 1. El pilot de Mercedes aguanta l’escomesa de Vettel en la tirada final i escurça diferències al capdavant de la general

Lewis Hamilton (Mercedes) ha guanyat el GP de Bèlgica en el circuit de Spa, al davant del seu rival pel títol Sebastian Vettel (Ferrari) i de Daniel Ricciardo (Red Bull). Amb el cinquè triomf del curs, el pilot anglès escurça fins a set punts l’avantatge de l’alemany de Ferrari al capdavant de la general (220 punts a 213).

Hamilton ha tingut la cursa controlada en tot moment, fins que una neutralització –la topada entre els Force India de Sergio Pérez i Esteban Ocon ha deixat restes sobre la pista– ha capgirat la cursa en les últimes voltes. Tots els pilots ho han aprofitat per fer la segona aturada a boxs, però Mercedes ha muntat el compost tou a Hamilton, mentre que Ferrari ha posat l’ultratou a Vettel. Amb un pneumàtic força més ràpid, el líder del mundial ha atacat el W08 capdavanter en la tirada final, d’onze voltes (de 44), però Hamilton ha aguantat l’escomesa i ha creuat la meta primer, amb 2.3 de marge.

En canvi, el seu company Valtteri Bottas, també amb tous, no ha pogut evitar que Ricciardo i Kimi Räikkönen, tots dos amb ultratous, el superessin. Kimi ha acabat quart després de ser penalitzat per no haver fet cas d’una bandera groga, quan Max Verstappen (Red Bull) ha quedat a l’estacada en una recta, en la vuitena volta.

El millor dels altres ha estat Nico Hülkenberg (Renault), sisè, seguit per Romain Grosjean (Haas), Felipe Massa (Williams), Ocon i Carlos Sainz (Toro Rosso). A banda de Verstappen, Fernando Alonso (McLaren) també ha hagut de plegat.

El pròxim cap de setmana se celebrarà la tretzena cursa del mundial, a Monza (Itàlia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)