Fórmula 1

Fórmula 1

No deixis de lluitar

Es compleixen 25 anys del primer triomf en la F-1 de Michael Schumacher, quan era el pilot més jove de la graella

Per celebrar-ho, el seu fill Mick va conduir diumenge passat el Benetton del seu pare, encara convalescent d’un accident d’esquí a les acaballes del 2013

Tal dia com avui de fa 25 anys, el podi del GP de Bèlgica va escenificar el relleu generacional en la F-1. Michael Schumacher, amb 23 anys el pilot més jove de la graella d’aquell 1992, va aconseguir la primera victòria en la categoria reina, derrotant el més veterà, Nigel Mansell, de 39 anys. A mitjan agost, el pilot de Williams ja havia deixat el títol mundial dat i beneït, però a Spa va haver d’ajupir l’esquena davant l’empenta i l’encert tàctic d’un pilot que feia tot just un any que havia debutat en la F-1, també a Spa. En una cursa trastocada per la pluja, el novell va ser el més murri a l’hora de fer el canvi decisiu de les rodes de moll a les de sec i va enlairar el modest Benetton fins al primer lloc, que Mansell ja no va poder recuperar. Per celebrar l’efemèride que va marcar l’inici d’una nova era en la F-1, el seu fill Mick –de 18 anys i pilot de F-3– va conduir diumenge passat el Benetton B194 de la col·lecció familiar, abans de la sortida del GP de Bèlgica.

Va ser la cirera d’un cap de setmana molt emotiu al voltant de la figura de Michael Schumacher, encara convalescent d’una greu lesió al cap de resultes d’un accident d’esquí, a les acaballes del 2013. Schumi era molt gelós de la seva privacitat quan competia, i el seu entorn manté un hermetisme absolut sobre el seu estat, d’ençà que fa tres anys l’heptacampió va ser traslladat a casa seva, a Suïssa, per prosseguir la recuperació. A finals de l’any passat es van obrir un lloc web i un compte de Twitter oficials, sota el lema Keep fighting (‘Segueix lluitant’), però no hi ha hagut cap actualització formal dels possibles progressos.

En aquest context, l’ús del llenguatge no pot ser casual. La vigília de l’exhibició de Mick Schumacher, Lewis Hamilton va igualar el rècord de 68 posicions preferents del seu pare. La fita va merèixer la intervenció de Ross Brawn –actual director esportiu de la F-1, i el 1992 director tècnic de l’equip Benetton–, que es va dirigir així a Hamilton: “Soc aquí per fer-te arribar un missatge molt especial de Corinna Schumacher i la família Schumacher, que et volen felicitar per haver igualat el rècord de Michael.” L’endemà, va ser Pat Symonds –enginyer de pista de Schumi el 1992– qui va dir a Mick que estava segur que el seu pare “estaria molt orgullós”. L’al·lusió única a la família i la utilització del condicional refreden els ànims dels aficionats. La gran esperança és l’entusiasme vibrant de Mick després de fer la volta a Spa: “Ha estat increïble poder pilotar aquest cotxe aquí.” Segur que en alguna hemeroteca es pot trobar una cita semblant de Schumi, de fa 25 anys.

Pare músic, fill ballador.
Després de dos cursos en la F-4, Mick Schumacher (22-03-1999) ha debutat aquest any en l’europeu de F-3, amb l’equip més potent, Prema. Quan tenia nou anys, va fer els primers passos al kàrting corrent d’incògnit a Catalunya, en l’Open RACC. No amaga que vol arribar a la F-1, on el seu pare té un munt de rècords.
6
cops
va guanyar ‘Schumi’ a Spa, més que cap altre pilot. A més, Spa va ser l’escenari del seu debut en la F-1 (1991), del primer triomf (1992) i del setè títol (2004).
69
‘poles’
hauria de registrar el seu palmarès. Va fer l’última a Mònaco, el 2012, però la va perdre perquè arrossegava una sanció de la cursa anterior, a Montmeló.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)