Motociclisme

El títol s’escapa de l’abast de Rossi

Motociclisme. El veterà pilot italià va trencar-se la tíbia i el peroné mentre s’entrenava amb una moto d’enduro i es perdrà com a mínim dues curses, de manera que difícilment serà rival per a Dovizioso, Márquez i Viñales

Valentino Rossi podria haver dit adeu a la possibilitat de guanyar el títol de MotoGP per culpa d’una caiguda quan s’entrenava amb una moto d’enduro, de la qual, segons mitjans italians, en va sortir amb fractura de tíbia i peroné a la cama dreta, que ja s’havia lesionat l’any 2010. Si tot es confirma, l’italià s’haurà d’operar i es perdrà els GP de San Marino (10 de setembre) i de l’Aragó (24 de setembre). A 26 punts de Dovizioso, 17 de Márquez i 13 de Viñales, és fàcil que quan torni a les pistes tingui més de 50 punts de desavantatge.

Els darrers precedents de fractures d’aquest tipus han necessitat entre quatre i sis setmanes per recuperar-se. Hèctor Barberà és l’exemple de recuperació ràpida (l’any 2012 van passar 27 dies entre la lesió i la reaparició) i, en l’altre extrem, Julián Simón va tardar sis setmanes l’any 2011, però la seves fractures eren d’una complicació gran. L’últim cas és el pilot de Moto3 Jorge Martín, intervingut de les mateixes fractures el 30 de juny i que va reaparèixer el 13 d’agost, però la comparació no és del tot fiable perquè hi havia l’aturada del campionat. El 2016 un altre pilot de Moto3, Jorge Navarro, va ser operat el 14 de juny i el 15 de juliol tornava a pujar a la moto. En qualsevol cas, també s’ha de tenir en compte que Rossi gairebé els dobla l’edat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)