Més motor

Toni Elías fa les Amèriques

Superbikes. El manresà va ser proclamat campió del MotoAmèrica als 34 anys i en la seva segona experiència en la disciplina

El manresà Toni Elías, primer campió del món de la categoria Moto2 –successora dels 250 cc– el 2010 va guanyar el títol de la categoria MotoAmèrica de Superbikes després de ser el més ràpid al Motorsports Park de Nova Jersey i assegurar-se el campionat.

D’aquesta manera, als 34 anys i pilotant la nova Suzuki GSX-R1000 2017 es converteix en el segon pilot europeu després del britànic Reg Pridmone, que ho va aconseguir en tres ocasions.

El bagenc havia tingut una primera oportunitat en la cursa de fa dues setmanes a Pittsburg i en la segona no la va desaprofitar. A Nova Jersey va mantenir un duel aferrissat amb el seu company d’equip a Suzuki, Roger Lee Hayden –germà de Nicky–. El nord-americà havia firmat la posició preferent, però a l’hora de la veritat Elías es va imposar per només 39 mil·lèsimes. El bagenc en feia prou guanyant la primera sèrie i ho va aconseguir.

El títol serveix per rubricar una temporada excel·lent en la qual ha obtingut nou victòries i setze podis. Va començar el campionat amb determinació i molta efectivitat i va guanyar tres de les quatre primeres curses.

Aquesta era la seva segona experiència en la disciplina. El curs passat, el del bateig, va acabar en tercera posició darrere de Cameron Beaubier (Yamaha) i Josh Hayes (Yamaha). Elías va admetre que estava molt a gust als EUA i que el títol era molt important per a ell.