Motociclisme

Marc Márquez

Pilot de Repsol Honda

“Si fallava tenia un peu fora del mundial”

Marc Márquez. Pilot de Repsol Honda

Qui no arrisca no pisca. Marc Márquez n’és ben conscient i, malgrat tot el que es jugava en l’avançament a Danilo Petrucci, el campió del món no va dubtar a fer la maniobra: “Sabia que si fallava tenia un peu fora del mundial, però havia d’arriscar, havia de conviure amb la pressió i ho he aconseguit.” El lleidatà va defensar el seu estil, gens conservador, pels rèdits que li ha donat fins al moment: “Amb aquest estil he aconseguit cinc títols mundials i intento gestionar el risc. Hi ha moments en què cal arriscar perquè no se sap mai si els cinc punts de més que he guanyat avui es poden trobar a faltar a València.”

Márquez, a part d’acabar davant de Dovizioso i recuperar el lideratge, volia guanyar la cursa per deixar enrere el mal moment d’Anglaterra, on se li va trencar el motor: “Era important per a mi, però també per a l’equip. Es pensaven que estaven en deute amb mi pel que va passar a Silverstone i no volia que se sentissin així, ja que caiem tots o guanyem tots.” També va assegurar que la caiguda que va tenir en la sessió d’escalfament li va donar algunes pistes per a la cursa: “No m’agraden les caigudes, però sempre busco el costat positiu de les coses. Si avui no hagués caigut en el warm-up, hauria caigut en la cursa. Cal mirar el costat positiu de les coses, he anat al darrere de Petrucci i he pensat que m’ho jugaria tot en l’última volta, perquè prens més riscos que si pressiones durant cinc voltes. Ho he fet amb decisió per no portar Petrucci enganxat fins a l’última corba.” També va parlar del senyal que va fer amb la cama al seu equip perquè li preparessin la moto de sec: “Havíem acordat que els faria un senyal, perquè necessitaven temps. Estava moll, però al final hi havia poca aigua.”

Márquez també va rebutjar els xiulets que va rebre en el podi i els crits dels aficionats que van celebrar la seva caiguda en l’escalfament: “Ens hi juguem la vida, però alguns se n’obliden.”

“Si avui no hagués caigut en l’escalfament hauria caigut en la cursa”

LA FRASE

Avui era més fàcil fer un zero que guanyar punts als rivals. Córrer riscos en aquest moment no hauria estat intel·ligent
He comès un error que m’ha fet perdre la concentració, he entrat massa ràpid i n’hi ha hagut prou per perdre la roda
Jorge Lorenzo
Estic content amb aquest resultat perquè en la sortida he quedat a l’últim lloc per un problema de visibilitat
Àlex Rins
No hem pogut demostrar el nostre potencial en les últimes curses, però no perdo l’esperança
Aleix Espargaró
Ha estat una decepció per a mi i per a l’equip perquè avui, amb unes condicions tan difícils, volia acabar
Tito Rabat
En moltes corbes no podia anar ràpid, semblava que anés sobre gel; no tenia gens d’adherència ni podia inclinar la moto
Ho he intentat fins a l’última volta, però Marc ha estat fortíssim. Tenia una mica de por, era molt complicat, però estic content
Era difícil ser ràpid i fàcil fer errors. No em sentia bé amb la moto, però els punts són importants per al campionat
Andrea Dovizioso
Hem de millorar sobre mullat perquè tant Marc com Dovizioso sempre estan al davant en aquestes condicions
Maverick Viñales
Creia que Marc pensaria en el mundial, però no. He pensat en deixar passar Andrea però estava massa lluny
Danilo Petrucci
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)