Motociclisme

Moto GP

GP del Japó

Márquez és segon i Dovizioso se li acosta a 11 punts

Motociclisme. Àlex Rins ha fet la seva millor cursa en MotoGP, premiada amb el cinquè lloc. Viñales ha acabat novè i Rossi ha caigut

Marc Márquez ha acabat segon en el GP del Japó de MotoGP, rere Andrea Dovizioso, que li retalla l’avantatge a 11 punts. Les tres últimes voltes han estat d’antologia, gairebé com si l’asfalt hagués estat sec. El títol és gairebé cosa de dos, perquè Maverick Viñales ha estat novè i Rossi ha caigut. Dani Pedrosa s’ha retirat a tres voltes del final. Aleix Espargaró ha estat setè.

Petrucci ha dominat la primera meitat de la cursa –ha arribat a tenir un avantatge de 2.3 segons– gràcies al pneumàtic extratou, però Márquez i Dovizioso l’han atrapat. Tots dos l’han superat a 11 voltes del final. Márquez no ha pogut deixar enrere Dovizioso i l’italià l’ha avançat a sis voltes del final. Les tres últimes voltes han estat espectaculars, amb els dos pilots avançant-se constantment amb una pista amb molta aigua. En l’últim gir, Márquez ha aconseguit un petit avantatge però l’ha perdut per un ensurt i Dovizioso ho ha aprofitat per superar-lo. El català, a la desesperada, ho ha provat en l’últim revolt, però allà no és possible.

Àlex Rins ha fet la millor cursa de la temporada. Ha anat avançant pilots sense aturador (Rossi, Viñales, Pedrosa, Lorenzo) i fins i tot ha deixat enrere amb tota facilitat el seu company Iannone i ha acabat avançant tot un especialista en aigua com Zarco i situant-se quart, tot i que ha acabat cedint davant el seu company Iannone.

En Moto2, magnífic doblet català sota la pluja, amb Àlex Márquez i Xavi Vierge. És el tercer triomf de l’any per a Márquez i el primer podi de la vida per a Vierge. Tots dos han avançat Nakagami en el tram final. Morbidelli (8è) ha augmentat l’avantatge respecte a Luthi (11è).

En Moto3, victòria de Romano Fenati. Joan Mir ha quedat fora dels punts però serà campió a Austràlia si acaba darrere Fenati.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)