Motociclisme

moto2

gp de malàisia

Campió automàtic

GP de Malàisia. Moto 2 i 3. Morbidelli es corona en Moto 2 abans de córrer la cursa per una lesió de Luthi

Franco Morbidelli no va haver d’esperar-se a la cursa per saber que ja era campió del món. Abans, els metges van declarar no apte per córrer Thomas Luthi, l’únic rival que li podia prendre el títol. El suís es va fer una fractura a l’astràgal de la cama esquerra en una caiguda durant els entrenaments de dissabte. Aquest contratemps de Luthi feia campió el seu rival italià de manera automàtica. Aquest és el primer títol mundial de Morbidelli, que es converteix en el primer pilot italià que guanya la categoria mitjana des que el desaparegut Marc Simoncelli es va imposar el 1998 en els antics 250 cc. “No m’he sentit campió fins que no he creuat la bandera de quadres. M’hauria agradat lluitar amb Luthi, però igualment estic molt feliç”, explicava Morbidelli després de la cursa.

Morbidelli va sortir des de la posició preferent, però Miguel Oliveira ja el va superar en la primera volta. El portuguès es va assegurar la seva segona victòria consecutiva i es consolida en el tercer lloc del campionat en detriment d’Àlex Márquez, que va tenir dues caigudes i va acabar abandonant.

A Moto 3, Joan Mir va estrenar el títol aconseguit a Austràlia amb la seva desena victòria de la temporada. El mallorquí pot igualar a València el rècord d’onze victòries en la categoria petita que Valentino Rossi va aconseguir el 1997. El podi el van completar Jorge Martín i Enea Bastianini.