Fórmula 1

Victòria de Verstappen a Mèxic i títol per a Hamilton

Fórmula 1. L’holandès domina de punta a punta i l’anglès és campió esgarrapant dos puntets, després de topar amb Vettel en el tercer revolt

Lewis Hamilton s’ha embutxacat el quart títol mundial aquest vespre, en el GP de Mèxic, per bé que només ha acabat novè i doblat. El seu únic rival, Sebastian Vettel, havia d’entrar primer o segon per ajornar el títol de l’anglès i tenia prou ritme per fer-ho, però el seu sostre ha estat el quart lloc, després d’una topada entre els dos aspirants en el tercer revolt.

El vencedor ha estat Max Verstappen, que en el primer revolt ha atacat a Vettel, que sortia de la posició preferent, i, de retruc, ha provocat l’incident entre els líders de la general. Descol·locat per l’avançament del Red Bull número 33, Vettel ha tocat la roda posterior dreta de Hamilton. El Ferrari ha trencat l’aleró, el Mercedes ha punxat i tots dos s’han hagut d’aturar al final de la primera volta.

Mentre Verstappen s’ha escapat al capdavant, amb un ritme inabastable per a Bottas i Räikkönen –els segons pilots de Mercedes i Ferrari han completat el podi, lluny del Red Bull–, Vettel i Hamilton han iniciat una feixuga remuntada. Però el líder del mundial en cap moment ha vist perillar la consecució del títol, i quan ha avançat Fernando Alonso a falta de dues voltes ha esvaït tots els dubtes, atès que llavors a Vettel només li valia guanyar.

Entre Vettel i Hamilton han entrat Esteban Ocon (Force India), cinquè; Lance Stroll (Williams), sisè; Sergio Pérez, setè amb el segon Force India, i Kevin Magnussen (Haas), vuitè.

Entre els abandonaments, Daniel Ricciardo va trencar el motor el dia del segon triomf en quatre curses del seu company.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)