Motociclisme

Moto GP

GP del País Valencià

El vent li bufa a favor

Motociclisme. GP del País Valencià. Marc Márquez, amb 21 punts d’avantatge, en farà prou amb un onzè lloc a València per assegurar-se el quart títol mundial de Moto GP

Marc Márquez (Honda) ho té tot a favor aquest cap de setmana per sentenciar el mundial i aconseguir el quart títol de Moto GP. El pilot de Cervera arriba a l’última cursa de la temporada, que es disputarà a València, amb un coixí de 21 punts de marge respecte d’Andrea Dovizioso (Ducati), que va aconseguir demorar el desenllaç del campionat amb la victòria en el Gran Premi de Malàisia. Amb aquest avantatge, Márquez serà campió si acaba entre els onze primers classificats de la cursa valenciana, independentment del resultat que aconsegueixi el seu rival italià.

L’estadística, a més, fa costat al català. I és que mai cap pilot ha perdut el mundial amb un coixí de punts tan important com el que té Márquez. De fet, des del primer mundial (1949), el títol de Moto GP s’ha decidit disset cops en l’última cursa de la temporada, i en només tres el pilot que anava segon va guanyar finalment el campionat. D’aquests tres, qui va retallar més punts en l’última cursa de la temporada va ser el nord-americà Nicky Hayden, que en el mundial del 2006 va arribar a València amb vuit punts menys que Valentino Rossi, que va caure i va cedir el títol al nord-americà. També els precedents dels dos pilots a Xest afavoreixen Márquez, que no ha baixat del podi de la cursa valenciana des del 2011. Dovizioso, en canvi, només hi ha acabat dos cops entre els tres primers (2004 i 2011).

“La sort que tinc és que depenc de mi mateix”, explicava ahir Marc Márquez en la roda de premsa prèvia a la cursa, conscient que té un marge molt còmode i que és el seu rival qui “s’ha d’arriscar.” El pilot de Cervera va assegurar que ja hi firmaria d’arribar cada any amb aquest avantatge en l’última cursa de la temporada. També va dir que no pensa variar la seva manera de fer i que serà “fidel” al seu estil de treball malgrat tot el que es juga en aquesta cursa.

Missió gairebé impossible

Dovizioso, per la seva banda, va admetre la dificultat extrema d’aconseguir el títol: “El més complicat potser serà guanyar la cursa per les característiques de la nostra moto. Aquest any hem vist que podem ser competitius en pistes que teòricament ens van malament. Serà difícil, però és que, a més, a Márquez li ha de passar alguna cosa.” L’italià assegura que no té res a “perdre”, motiu pel qual es treu qualsevol pressió de sobre: “Estic molt serè.”

A València s’hi decidirà, també, el quart lloc del campionat –el tercer és per a Maverick Viñales (Yamaha)– entre Valentino Rossi (Yamaha) i Dani Pedrosa (Honda). L’italià defensa dotze punts i té l’oportunitat d’acabar entre els quatre primers per setzena vegada. Pel que fa a la resta de catalans, Aleix Espargaró té el permís dels metges per reaparèixer després de ser operat d’una lesió que es va fer a Austràlia.

En la resta de categories es disputarà l’última cursa amb tot decidit. L’italià Franco Morbidelli estrenarà el títol de Moto 2 i el mallorquí Joan Mir, campió de Moto 3, intentarà aconseguir l’onzena victòria de la temporada.

PROTAGONISTES

És més important guanyar un campionat que una cursa. Que Dovizioso guanyi més curses m’és igual
Marc Márquez
Estic serè perquè no tinc res a perdre. Marc té més pressió que jo perquè només ell pot perdre el títol
Andrea Dovizioso
Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 282
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 261
3r Maverick Viñales (Yamaha) 226
4t Valentino Rossi (Yamaha) 197
Dani Pedrosa (Honda) 185
6è Johann Zarco (Yamaha) 154
7è Jorge Lorenzo (Ducati) 137
8è Danilo Petrucci (Ducati) 121
9è Cal Crutchlow (Honda) 104
10è Jonas Folger (Yamaha) 84
11è Álvaro Bautista (Ducati) 75
12è Jack Miller (Honda) 73
13è Scott Redding (Ducati) 64
14è Aleix Espargaró (Aprilia) 62
16è Pol Espargaró (KTM) 55
17è Àlex Rins (Suzuki) 46
20è Tito Rabat (Honda) 29
Moto 2
1r Franco Morbidelli (Kalex) 288
2n Thomas Luthi (Kalex) 243
3r Miguel Oliveira (KTM) 216
4t Àlex Márquez (Kalex) 190
5è Francesco Bagnaia (Kalex) 161
6è Mattia Pasini (Kalex) 148
7è Takaaki Nakagami (Kalex) 128
10è Xavi Vierge (Tech 3) 98
21è Àxel Pons (Kalex) 22
25è Isaac Viñales (Kalex) 14
29è Ricky Cardús (KTM) 7
34è Èdgar Pons (Kalex) 2
Moto 3
1r Joan Mir (Honda) 321
2n Romano Fenati (Honda) 235
3r Aron Canet (Honda) 192
25è Albert Arenas (Mahindra) 14
Si d’alguna manera podem ajudar Márquez és guanyant la cursa. El millor és fer una bona cursa i guanyar
Dani Pedrosa
Si Dovi va a davant i lluita amb mi i Marc té problemes, caldrà estar molt atent a la pissarra. Si puc ajudar, ho faré
Jorge Lorenzo

Els set de Moto GP continuaran

Els set pilots catalans de Moto GP es mantenen en la categoria la temporada que ve, segons la llista provisional d’inscrits facilitada per l’organització del mundial, en què destaquen els debuts de Franco Morbidelli i Thomas Luthi, campió i subcampió de Moto 2. Cap dels catalans canviarà d’equip a excepció de Tito Rabat. El pilot de Barcelona passarà de l’equip Marc VDS –el lloc que deixa l’ocuparà Morbidelli– al Reale Avintia Racing i canviarà una Honda satèl·lit per una Ducati satèl·lit.

A Moto2, Àlex Márquez i Isaac Viñales continuaran al mateix equip i Xavi Vierge passarà del Tech 3 al Dynavolt Intact.

Els germans Àxel i Èdgar Pons i Ricky Cardús no surten en la llista provisional. Albert Arenas continuarà com a únic pilot català a Moto 3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)