Motociclisme

Moto GP

GP del País Valencià

Un podi per certificar el títol

GP del País Valencià. Marc Márquez és tercer a Xest en una cursa que venç Dani Pedrosa i que Andrea Dovizioso no pot acabar per una caiguda

A Xest, al mateix circuit on va guanyar el seu primer títol de campió del món (125 cc) i el primer de campió de MotoGP l’any 2013, Marc Márquez ha certificat aquest migdia el seu quart títol de la categoria gran de la velocitat mundial.

Tot just amb 24 anys i vuit com a pilot del campionat del món, la col·lecció de campionats assolits pel de Cervera és ja de sis, amb el de 125 cc (2010), el de Moto 2 (2012) i els de MotoGP (2013, 2014, 2016 i 2017), distincions aconseguides després de guanyar 61 curses i assegurar 102 podis en 168 carreres disputades. Amb els quatre mundials de MotoGP, Márquez s’ha situat a l’alçada dels britànics Mike Hailwood, John Surtees i Geoff Duke i del nord-americà Eddie Lawson, i només el superen l’australià Mick Doohan (5) i els italians Valentino Rossi (7) i Giacomo Agostini (8).

Intriga fins a sis voltes

En la cursa d’avui, Márquez, que ha sortit molt bé, ha liderat en les dues primeres voltes fins a deixar passar Johann Zarco amb la tranquil·litat de saber que el seu company d’equip Dani Pedrosa era el tercer classificat i Andrea Dovizioso, l’únic que li podia prendre el títol, era el cinquè. Quart era Jorge Lorenzo, i veient que perdien dècimes respecte Pedrosa, Ducati ha demanat reiteradament a Lorenzo que deixés passar Dovi –a l’italià només li valia guanyar la cursa i que Márquez fos dotzè o pitjor per ser campió. Però ni ell ni Lorenzo tenien avui la velocitat per estar al davant, i la cursa s’ha estabilitzat amb Zarco, Márquez i Pedrosa, l’únic que ha muntat un pneumàtic mig al flanc posterior, en les posicions de podi.

Iniciant l’últim terç de cursa el ritme per volta ha baixat un segon i els cinc pilots s’han acostat entre ells, conservant les posicions. A menys de set voltes, Márquez ha superat Zarco i al final de la recta principal ha salvat la caiguda de manera espectacular, amb el genoll i el colze, evitant-la però baixant a la cinquena plaça. Una volta després Lorenzo ha caigut i uns segons més tard, en la mateixa volta i en el vuitè revolt, qui ha caigut ha estat Dovi, certificant-se d’aquesta manera el quart títol de Márquez. La cursa ha estat guanyada finalment per Pedrosa, superant Zarco amb una espectacular frenada al final de recta iniciant l’última volta, amb Márquez entrant tercer.

La classificació final del campionat ha acabat amb Márquez amb 298 punts i Dovizioso amb 261, seguits per Maverick Viñales amb 230, Pedrosa amb 210 i Valentino Rossi amb 208.

Avui i demà toca xerinola, però dimarts i dimecres comença el mundial 2018 amb els primers entrenaments oficials d’un campionat que té programa la primera de les 19 curses a Losail, el 18 de març de l’any vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)