Motociclisme

Marc Márquez

Pilot de Repsol Honda

“M’han arribat a caure els cabells”

Marc Márquez Campió del món de MotoGP

Marc Márquez no podia celebrar el seu quart títol mundial de MotoGP d’una manera més exultant. Malgrat que tenia tots els números a favor i que la caiguda d’Andrea Dovizioso el feia automàticament campió, el pilot de Cervera va creuar la meta com si el mundial s’hagués decidit al límit. No n’hi havia per a menys. La temporada no ha estat gens fàcil, com el pilot mateix es va encarregar de recordar: “Al principi tenia una moto amb la qual no disfrutava. Hi va haver molts errors que no tocaven, com a Le Mans i a l’Argentina. Sumar tres zeros molt aviat ho vam poder salvar perquè els altres també van fer errors.” El català va arribar a revelar que, a causa de la tensió, li havien arribat a caure els cabells: “He passat molt estrès, un calvari. No ho vaig dir, però em van arribar a caure els cabells. Quan a Montmeló te’n vas cinc cops al terra, pateixes.”

Malgrat tot, Márquez va posar fil a l’agulla i ha fet una segona part de campionat molt diferent: “Ha estat gairebé de deu. En alguns circuits teníem la millor moto i en d’altres, no, però aconseguíem pujar al podi.” També va mostrar la seva sorpresa per l’excel·lent temporada de Dovizioso, que ha acabat subcampió: “Al principi de la temporada no l’hauria posat en les travesses i al final ha estat el meu rival més difícil.”

Sobre la cursa d’ahir, Márquez va explicar com va viure l’acció que gairebé acaba amb una caiguda: “Se me n’ha anat del davant, però he vist que de darrere la moto aguantava. He posat el colze i el genoll i he pogut aixecar la moto, que era el més difícil.” Va reconèixer que l’error el va cometre a causa de la tensió: “Quan he passat Zarco he tingut por que m’ataqués i caiguéssim. He frenat més tard i aquí ha arribat l’error. No ha estat per anar passat de revolucions, sinó per por, cosa que no m’havia passat mai.” També va fer broma sobre el nombre de caigudes d’aquest any: “No han estat 27, sinó 27 i mitja. És una cosa que he de millorar en el futur.”

LES REACCIONS

La segona part del mundial ha estat de deu. De vegades teníem la millor moto i de vegades, no, però sempre fèiem podi
Al l’inici, no hauria posat Dovizioso en les travesses i ha acabat sent el meu rival més difícil
Marc Márquez
He fet l’error que gairebé acaba amb caiguda no per anar passat de revolucions, sinó per por. No m’havia passat mai abans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)