Fórmula 1

Fórmula 1

entrenaments de pretemporada

Els grans ja són aquí

Fórmula 1. Mercedes i Ferrari presenten els bòlids del 2018, a punt per encetar la pretemporada dilluns vinent al Circuit de Barcelona-Catalunya

Ja hi som (gairebé) tots. Mercedes i Ferrari van donar ahir el tret de sortida oficiós al curs 2018 de la fórmula 1 amb la presentació dels respectius bòlids nous, el W09 i l’SF71H. Per completar la graella només falta que aparegui el McLaren –el presenten avui– i que els nous Force India i Toro Rosso treguin el nas dilluns vinent al Circuit de Barcelona-Catalunya, uns minuts abans que comenci de forma oficial –ara sí– la pretemporada. El curs arrencarà l’últim diumenge de març a Austràlia.

El W09 ja ha rodat

Els dos equips més grans de la F-1 van escollir el mateix dia per ensenyar les seves armes, però ho van fer de maneres ben diferents. A mig matí, Mercedes va fer un assaig preliminar del nou cotxe a Silverstone, amb el campió Lewis Hamilton i Valtteri Bottas al volant. El finlandès va rodar abans de la presentació pròpiament dita al mateix circuit, la qual cosa va deslluir l’expectació dels aficionats i la premsa. El W09 és força continuista, amb certa inspiració de Ferrari en la zona dels pontons. Les novetats més grans són l’afegitó de l’halo i la reducció de l’aleta en el capó motor, uns trets que comparteix amb tots els cotxes nous.

Pel que fa a Ferrari, la presentació es va fer a la seu de Maranello en un acte conduït pel català Marc Gené, en el seu doble rol de pilot i relacions públiques de l’equip. L’SF71H destaca pel major protagonisme del color vermell, ara que l’equip italià ha perdut el patrocini de Santander. El nou bòlid de Sebastian Vettel i Kimi Räikkönen té una distància entre eixos més llarga (més eficaç en els circuits ràpids), seguint l’exemple de Mercedes. El Ferrari rodarà per primer cop diumenge, a Montmeló, on l’equip farà un assaig preliminar la vigília del començament de la pretemporada oficial.

És una obra d’art. No l’havia vist acabat fins aquest matí, i he quedat bocabadat mirant-lo
Lewis Hamilton
mercedes
A la cabina m’hi he trobat molt a gust. Ara el que vull és sortir a la pista i provar-lo
Sebastian Vettel
ferrari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)