Motociclisme

ESPORTS

Márquez ja carbura

Motor. El campió del món treu més bon rendiment de la seva Honda i fa el tercer millor temps a Losail rere un inspirat Iannone i la millor versió de Dovizioso

Els dos Andrea, Iannone (Suzuki) i Dovizioso (Ducati), van ser els més ràpids en la jornada d’entrenaments de Moto GP d’ahir al circuit de Losail (Qatar). Per al campionat, i la seva emoció, és interessant que Suzuki, Ducati i Yamaha mostrin un potencial similar al de la temible nova Honda RC213V de Marc Márquez, que ahir va fer un significatiu tercer millor temps tenint en compte que Losail no és precisament el millor circuit per a la marca japonesa. El campió sembla ben a punt per a l’inici del mundial (18 de març). El de Cervera va tornar a fer de les seves: una sortida amb caiguda al segon revolt –el mateix on va caure Dani Pedrosa dijous– i la clàssica maniobra amb derrapatge inclòs per evitar un accident que semblava inevitable.

Tot i que els pilots s’hi van posar tard per culpa de la pluja, els sis primers van millorar el registre de Viñales de dijous. Tots ells van baixar d’1:55. Més feina, més velocitat, millors temps. No només Iannone, sense provar peces noves va volar sobre el circuit; també ho va fer Àlex Rins –5è–, que va fer un entrenament dirigit a la primera cursa del mundial, ja que té molt apamat el xassís, el motor i el carenat aerodinàmic.

L’home més feliç del dia va ser Dovizioso, que havia amagat les seves cartes aquesta pretemporada. L’italià va completar una tanda d’onze voltes per tenir en compte: totes per sota d’1:56. A l’última hora es va quedar a boxs. La feina estava feta. Viñales, en canvi, no va millorar els temps del primer dia. Han millorat respecte a l’any passat en el circuit, però no han millorat prou l’electrònica per poder sortir dels revolts sense danyar el pneumàtic.

Menys Lorenzo, l’únic que va rodar amb el circuit moll, pràcticament tots els favorits del mundial van prendre riscos. Així, el primer revolt es va convertir en el petit punt negre del dia. Zarco, Petrucci i Miller van anar per terra, però es van aixecar i van anar ràpidament per feina. El francès, de fet, va millorar sobradament el temps del dia anterior.

A KTM Pol Espargaró va ser baixa, adolorit encara per l’operació del 13 de febrer, i va ser substituït per Mika Kallio. Els pilots faran avui la tercera i última jornada d’entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)