Ral·lis

Vencedor sorpresa en el ral·li Catalunya Històric

Ral·lis. Amb l’inestimable ajut d’un copilot professional, el periodista Josep Viaplana supera els millors especialistes de regularitat del país i s’endú el Trofeu Dues Catalunyes

El periodista del diari Sport Josep Viaplana i Carles Jimènez, amb un Seat Ibiza del 1984 –inscrit pel departament de cotxes històrics de la marca catalana–, es van imposar en el 2n ral·li Catalunya Històric Trofeu Dues Catalunyes, organitzat pel RACC. Viaplana i Jimènez van batre els millors especialistes del país: Tere Armadans i Anna Vives (VW Golf de 1979); David Nogareda i Sergi Giralt (Porsche 911 de 1973); els Víctor Sagi pare i fill (Porsche 911 de 1968), i Carles Miró i Ivan Matavacas (Porsche 911 de 1981), vencedors de la primera edició, que van ocupar els llocs segon a cinquè.

Viaplana no va dubtar a qualificar l’èxit d’“increïble” i “inesperat”, i va voler reconèixer la tasca del copilot, una figura cabdal en la modalitat dels ral·lis de regularitat. “Haver fet aquest ral·li amb un copilot professional com Carles Jimènez m’ha facilitat molt les coses”, va assenyalar. Per la seva banda, Isidre López, el responsable de Seat Cotxes Històrics –que feia córrer altres quatre models de la seva col·lecció–, va valorar: “Hem guanyat amb un cotxe de sèrie, equipat amb cobertes de sèrie i amb un pilot que no és habitual en la regularitat. Això confirma el que ja sabíem, que aquesta especialitat està oberta a amateurs i professionals i tots ells tenen opcions. Això és precisament el que dona èxit a un ral·li com el que ha plantejat el RACC.”

El 2n ral·li Catalunya Històric va engegar el divendres dia 2 de març a la tarda des de la plaça de la Catedral de Barcelona, i es va cloure dissabte al vespre a l’hotel Hilton Diagonal Mar. El recorregut, de 636 quilòmetres, constava de dues etapes i 14 trams de regularitat en carretera tancada –tots diferents–, incloent-hi dos a la Catalunya Nord. Hi van participar 49 cotxes clàssics fabricats abans del 1986. El més antic era un Porsche 356 del 1964.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)