Dakar

El Dakar 2019, només pel Perú

Motor. Es disputarà del 6 al 17 de gener de l’any vinent i serà la primera vegada que es disputarà en un sol país. Hi haurà més navegació, amb deu etapes més tècniques i complicades

El Dakar 2019 es disputarà íntegrament pel Perú, i serà la primera vegada en les 41 edicions de la seva història que totes les etapes es disputaran en un sol país. La prova es farà del 6 al 17 de gener amb sortida i arribada a Lima. Hi haurà deu etapes i una jornada de descans. Les renúncies de l’Argentina, Xile i Bolívia a ser l’escenari de la prova, per motius econòmics, ho han motivat.

El director del Dakar, Étienne Lavigne, va explicar que les etapes tindrien molta sorra i dunes, i aquesta edició serà la que tindrà més desert des de la d’Egipte l’any 2000. També va dir que les etapes serien més curtes i molt tècniques, que hi hauria molta navegació i diverses etapes marató –sense assistència–, i en algunes els cotxes sortirien abans que les motos i no es podrien guiar per les seves roderes.

Una de les novetats del Dakar 2019 serà que els organitzadors permetran als participants de cotxes i camions que abandonin durant la primera setmana de la prova reincorporar-se a la competició a partir de la jornada de descans per completar el recorregut. Ho faran, però, en unes condicions especials i en una classificació separada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)