Trial

Busto i Fajardo ja somien amb el títol mundial

Motor. Les victòries dels dos membres de Gas Gas al Japó posen emoció al mundial de trial i animen els dos pilots a plantar cara a l’intocable Toni Bou

Des del 13 de setembre del 2015, en el Gran Premi d’Espanya, cap pilot de Gas Gas havia aconseguit una victòria en el mundial de trial. La mala ratxa, però, es va acabar aquest cap de setmana al Japó amb dues victòries inesperades de Jeroni Fajardo i del jove basc Jaime Busto. Els càlculs de Toni Bou d’arribar a les cent victòries –en porta 98– en les dues cites al Japó no es van complir, un fet sorprenent per al pilot que ha dominat el mundial en l’última dècada amb mà de ferro. Bou, de fet, va guanyar el 2017 vuit de les deu proves del mundial i en les altres dues va ser segon i tercer. L’últim cop que no va pujar al podi va ser el 2012 a Andorra, quan va ser quart, el mateix lloc que va obtenir dissabte a Motegi.

“Ha estat un gran cap de setmana. Ara arribem al primer terç del campionat i el balanç és molt positiu perquè hem donat guerra en totes les curses i hem obtingut molt bons resultats”, manifesta Jeroni Fajardo, que pronostica un mundial molt igualat. “Podrem lluitar pel podi en qualsevol cursa i el nostre somni és lluitar amb Toni Bou o contra qui sigui per aixecar el títol”, hi afegeix.

Bou, que va guanyar el primer gran premi a Camprodon, només manté dos punts d’avantatge (50 a 48) respecte als dos pilots de Gas Gas, que han portat l’escuderia, a més, a liderar la classificació per equips. El de Piera, que ha guanyat els onze últims títols, es troba en una situació inèdita en els últims anys.

Gas Gas, que compta amb Marc Colomer com a team manager, ha aconseguit unir aquest 2018 la joventut de Jaime Busto (20 anys) amb l’experiència de Jeroni Fajardo (32), que dissabte va assolir el seu segon triomf en el mundial. “La TXT és una gran moto. Personalment crec que em dona un plus perquè t’ajuda a salvar obstacles quan realment confies en les seves possibilitats. Amb aquesta moto pots decidir arriscar perquè saps que t’ajudarà i que possiblement podràs fer un zero gràcies a ella”, reconeix Fajardo.

Busto assenyala que estar al costat de Fajardo l’ajuda dia rere dia. “Té una grandíssima experiència, igual que Colomer.” “Sobre Colomer podria dir moltes coses. Tenir un campió del món al costat ens permet solucionar coses, resoldre petits detalls que una persona del seu nivell sap notar”, valora Fajardo.

ELS PROTAGONISTES

Amb aquesta moto pots decidir arriscar perquè saps que t’ajudarà a fer un zero
Jeroni Fajardo
Gas Gas
Tenir en l’equip Fajardo i Colomer m’ajuda, perquè tenen molta experiència
Jaime Busto
Gas Gas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)