Fórmula 1

Räikkönen dobla l’aposta de Ferrari a Spa

Fórmula 1. L’equip italià encapçala les dues sessions d’entrenaments lliures del divendres per primer cop aquest any

Kimi Räikkönen ha demostrat aquesta tarda que Ferrari va a totes en el GP de Bèlgica de F-1. Després que el seu company Sebastian Vettel hagués fet el millor temps en la primera sessió, el pilot finlandès ha estat el més ràpid del dia amb el registre de la segona, 1:43.355. És el primer cop aquest any que Ferrari mana en les dues sessions lliures d’un divendres de gran premi.

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas han estat segon i tercer amb els Mercedes, a 0.168 i 0.448 de Kimi, respectivament. En canvi, Vettel no ha pogut fer una volta bona en la simulació de qualificació amb el pneumàtic supertou i només ha estat cinquè (1:44.129), intercalat entre els Red Bull de Max Verstappen i Daniel Ricciardo.

Sergio Pérez ha estat el millor dels altres, setè, al volant del Force India del nou equip Racing Point, que debuta a Spa amb zero punts en el caseller després que un consorci liderat per Lawrence Stroll tanqués aquesta setmana la compra de l’antic equip Sahara Force India, que havia fet fallida.

Els Sauber també han sorprès positivament, amb Marcus Ericsson i Charles Leclerc novè i desè, entre els Renault de Carlos Sainz i Nico Hülkenberg. El pilot alemany, però, ocuparà l’últim lloc de la graella al costat de Bottas, tots dos sancionats per estrenar a Spa un grup propulsor extra. Per temps, el més lent de la sessió ha tornat a ser el pilot local Stoffel Vandoorne (McLaren), a 3.1, que ja havia estat l’últim en la primera.

La jornada ha transcorregut sense incidents, per bé que una munió de pilots han estat avisats per abusar dels límits de la pista en el quart revolt, l’últim de les enllaçades d’Eau Rouge. Qui ho faci demà durant l’entrenament cronometrat perdrà el temps que hagi fet en la volta en qüestió. Durant la cursa, els infractors seran sancionats després de tres avisos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)