Fórmula 1

Hamilton fa la ‘pole’ a Spa amb la pista molla

Fórmula 1. El pilot de Mercedes treu suc del xàfec en la Q3 per endur-se la posició preferent en el GP de Bèlgica al davant de Vettel, amb el nou equip Racing Point en la segona línia

Igual que en l’última cursa abans de l’aturada estiuenca, a Hongria, Lewis Hamilton (Mercedes) ha tret suc d’un xàfec en la Q3 per capgirar la jerarquia competitiva a Spa i endur-se la posició preferent en el GP de Bèlgica, al davant de Sebastian Vettel. Els Ferrari havien manat en totes les sessions lliures i també en la Q1 i la Q2, però amb la pista molla el cap de files de l’equip italià s’hagut de conformar amb el segon lloc. “Teníem prou velocitat per fer la pole”, ha reconegut Vettel, capcot.

La gran sorpresa del dia ha estat l’actuació d’Esteban Ocon i Sergio Pérez, que han enlairat els Force India del nou equip Racing Point fins a la segona línia de la graella. Romain Grosjean (Haas) ha estat cinquè i el segon Ferrari, de Kimi Räikkönen, ha quedat relegat al sisè lloc després de plegar abans d’hora i no aprofitar les millors condicions de la pista al final de la Q3. Tampoc ho han fet els Red Bull de Daniel Ricciardo i Max Verstappen, que arrencaran de la quarta línia.

Els Toro Rosso de Pierre Gasly i Brendon Hartley, i els Sauber de Charles Leclerc i Marcus Ericsson han caigut en la Q2, que s’ha disputat sobre sec. Nico Hülkenberg (Renault), no ha marcat cap registre i demà compartirà l’última línia de la graella amb Valtteri Bottas (Mercedes), tots dos penalitzats per l’ús d’un motor extra.

Carlos Sainz (Renault) i Fernando Alonso (McLaren) no ha passat el tall de la Q1, al costat dels Williams de Serguei Sirotkin i Lance Stroll, i l’altre McLaren d’Stoffel Vandoorne. El pilot belga ha tingut el dubtós honor de tancar la llista de temps en totes les sessions que ha disputat en el seu circuit de casa: les tres d’entrenaments lliures i la Q1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)