Fórmula 1

Hamilton veu el cel obert

Fórmula 1. Un xàfec en la Q3 permet al pilot anglès batre el favorit Vettel i endur-se la ‘pole’ en el GP de Bèlgica. Sorprenen Ocon i Pérez, a la segona línia amb el nou equip Racing Point

Per tercer cop en les últimes tres curses, un xàfec va ennuvolar l’horitzó de Ferrari. A Hockenheim, l’asfalt moll va trair Sebastian Vettel quan anava pel camí de guanyar per fi en el seu circuit de casa; a Hongria la pluja en l’entrenament cronometrat va donar ales a Lewis Hamilton en un traçat on Ferrari tenia la mida presa a Mercedes, igual que ahir a Spa. Per primer cop aquest any, en el GP de Bèlgica els bòlids vermells havien manat en totes les sessions –les tres lliures i les dues primeres mànegues de la qualificativa–, però els núvols es van obrir quan el rellotge va marcar el començament de la tercera i definitiva, i, de retruc, va aclarir el camí de Hamilton cap a la posició preferent.

Els pilots del top 10 van saltar a la pista encara amb les rodes llises, per mirar de tancar una volta abans que l’asfalt quedés xop del tot, però va ser debades. Van haver de tornar a boxs sense iniciar la volta llançada i reincorporar-se a la pista amb les rodes intermèdies. Hamilton va anar fora del traçat en una de les voltes, a la ziga-zaga de Fagnes, però es va refer i en el següent gir va marcar el registre que li donaria la pole. Vettel va ser qui més s’hi va acostar –els únics a baixar dels dos minuts–, però va cedir més de set dècimes i es va haver de conformar amb el segon lloc. “Teníem prou velocitat per fer la pole”, va lamentar.

Pana de pobre

Val a dir, però, que Lewis es va mostrar convençut que també hauria estat el millor amb la pista seca. Els temps de la Q2 refermen la seva gosadia, atès que Vettel, Räikkönen i ell van voltar tots tres en l’1:41.5 –nou rècord–, separats per un grapat de centèsimes. “Esperava poder eixugar aquesta minsa diferència”, va reblar el líder. Posant-hi ell el poc que li faltés al W09, s’entén. Si més no, tot hauria estat força més igualat; en canvi, amb l’asfalt moll no hi va haver color, tot i que Vettel va revelar que havia fet la volta bona sense la bateria ben carregada i, per tant, sense tota la potència del sistema híbrid.

Tanmateix, l’alemany encara en va sortir ben parat en comparació amb el seu company Räikkönen i els Red Bull de Verstappen i Ricciardo, que van haver de plegar abans d’hora perquè no tenien prou combustible per continuar fent voltes fins al final de la Q3, quan les condicions de l’asfalt van millorar. La seva dissort –i la sanció de Bottas, relegat a la cua de la graella– va convertir en un conte de fades l’estrena del nou equip Racing Point Force India. Ocon i Pérez van sorprendre enfilant-se fins a la segona línia, el mexicà després de sobreviure a un bon ensurt sortint d’Eau Rouge. La paradoxa és que el francès ja sap que té les hores comptades a l’equip, ja que tard o d’hora haurà de deixar el lloc a Lance Stroll, fill del magnat quebequès que lidera la nova propietat.

PROTAGONISTES

La pluja sempre és amiga meva. Es tracta de trobar l’equilibri entre no tibar massa ni alçar massa el peu
Lewis Hamilton

LES DADES

Amb tot el que ha passat [fallida i venda de l’equip], això és molt especial, però sense la pluja també érem prou forts
Esteban Ocon
Teníem prou velocitat per fer la ‘pole’. El segon lloc està bé amb vista a la cursa; podria haver estat pitjor
Sebastian Vettel

LA GRAELLA DE SORTIDA

1r Lewis Hamilton (Mercedes)1:58.179
2nSebastian Vettel (Ferrari)1:58.905
3rEsteban Ocon (Force India-Mercedes)2:01.851
4tSergio Pérez (Force India-Mercedes)2:01.894
Romain Grosjean (Haas-Ferrari)2:02.122
Kimi Räikkönen (Ferrari)2:02.671
Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer)2:02.769
Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)2:02.939
Kevin Magnussen (Haas-Ferrari)2:04.933
10èPierre Gasly (Toro Rosso-Honda)1:43.844
11èBrendon Hartley (Toro Rosso-Honda)1:43.865
12èCharles Leclerc (Sauber-Ferrari)1:44.062
13èMarcus Ericsson (Sauber-Ferrari)1:44.301
14èCarlos Sainz (Renault)1:44.489
15èFernando Alonso (McLaren-Renault)1:44.917
16èSerguei Sirotkin (Williams-Mercedes)1:44.998
17èLance Stroll (Williams-Mercedes)1:45.134
18èStoffel Vandoorne (McLaren-Renault)1:45.307
19èValtteri Bottas (Mercedes)s/temps*
20èNico Hülkenberg (Renault)1:44.145*
(*) Penalitzats per l’ús d’elements mecànics extres.
5
‘poles’
a Spa acumula Hamilton amb la d’ahir. És el pilot que n’ha fet més en aquest circuit belga.
6
‘poles’
acumula Hamilton aquest curs en tretze curses, per cinc de Vettel i una de Bottas i Ricciardo.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)