Fórmula 1

Victòria de punta a punta de Vettel en el GP de Bèlgica

Fórmula 1. El pilot de Ferrari supera Hamilton en el primer gir i lidera totes les voltes a Spa

Sebastian Vettel ha guanyat aquesta tarda el GP de Bèlgica al davant de Lewis Hamilton, havent liderat la cursa de punta a punta al circuit d’Spa-Francorchamps. El pilot de Ferrari ha superat el seu rival de Mercedes –que sortia de la posició preferent– en el revolt de Les Combes de la primera volta, just abans que la cursa fos neutralitzada per una topada múltiple en el primer revolt. Sota la bandera de quadres, l’avantatge del Ferrari ha estat d’onze segons. Ha estat la cinquena victòria del curs de Vettel en tretze curses (tantes com Hamilton) i la 52a de la carrera del tetracampió alemany, que desfà l’empat que mantenia amb Alain Prost.

El tercer lloc ha estat per a Max Verstappen (Red Bull), a 31.3. Quart ha entrat l’altre Mercedes, de Valtteri Bottas, que ha remuntat des de la cua de la graella i ha acabat a més d’un minut.

La resta de posicions dins dels punts han estat per als Racing Point Force India de Sergio Pérez i Esteban Ocon, els Haas de Romain Grosjean i Kevin Magnussen, Pierre Gasly (Toro Rosso) i Marcus Ericsson (Sauber), desè, el primer dels doblats.

L’incident de la sortida l’ha provocat Nico Hülkenberg (Renault), que s’ha passat de frenada i ha envestit Fernando Alonso. Al seu torn, el McLaren de l’asturià ha envestit Daniel Ricciardo (Red Bull) i Charles Leclerc (Sauber), i el pilot australià ha colpejat Kimi Räikkönen (Ferrari) i li ha provocat una punxada. Els cinc cotxes han hagut de plegar, per bé que Ricciardo i Kimi han continuat endavant algunes voltes.

En la classificació del mundial, Vettel ha retallat de set punts el marge de Hamilton. Ara l’anglès en suma 231, per 214 de l’alemany. En la taula de constructors, però, Mercedes és més líder, amb 375 punts, per 360 de Ferrari.

La pròxima cursa serà el GP d’Itàlia a Monza, diumenge que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)