Fórmula 1

Cara i creu a can Ferrari

Fòrmula 1. Räikkönen avantatja Hamilton d’una centèsima en els lliures del GP de Singapur, però Vettel acarona el mur i queda a l’estacada

La lluita al capdavant del GP de Singapur es presenta d’allò més aferrissada pel que fa a la posició preferent, demà, i també en la cursa, diumenge. Kimi Räikkönen ha avantatjat Lewis Hamilton d’una centèsima en els entrenaments lliures. Els Red Bull de Max Verstappen i Daniel Ricciardo han cedit més de mig segon en aquest simulacre de volta ràpida amb el pneumàtic hipertou, però han mostrat un ritme a l’altura de Ferrari i Mercedes en les tirades llargues de simulació de cursa, tant amb l’hipertou com amb l’ultratou. Els RB14 també han liderat la primera sessió, però en unes condicions gens representatives perquè encara era de dia. A Singapur, l’entrenament qualificatiu i la cursa es fan de nit, com la segona sessió.

Incident de Vettel

És el quart divendres consecutiu en què Ferrari s’enfila fins al primer lloc provisional, però l’equip italià no ha pogut avaluar el potencial de Sebastian Vettel. El cap de files de la Scuderia ha acaronat l’implacable mur de l’antepenúltim revolt en l’equador de la segona sessió, i ha quedat a l’estacada amb una fuita hidràulica. El pilot alemany estava fent l’intent de volta ràpida amb l’hipertou –havia tancat el segon parcial 30 mil·lèsimes més lent que Kimi–, de manera que el seu millor temps és el que ha fet amb l’ultratou, a prop de dos segons de l’altre Ferrari. La diferència de prestacions entre els compostos i la degradació de l’hipertou fan preveure que els pilots que passin el tall de la Q2 amb les rodes de color rosa hagin de fer dues aturades a boxs durant la cursa.

Curiosament, l’altre pilot que ha colpejat el mur ha estat Charles Leclerc, el futur company de Vettel a Ferrari, que ha trencat la suspensió del Sauber a les acaballes de la primera sessió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)