Fórmula 1

Mercedes té la paella pel mànec a Suzuka

Fórmula 1. Hamilton i Bottas dominen les dues sessions d’entrenaments lliures del GP del Japó. Vettel, tercer, fa un temps vuit dècimes més lent que el pilot anglès

Els pilots de Mercedes han dominat de gust la primera jornada d’entrenaments lliures del GP del Japó, la 17a prova de les 21 del curs. El líder del mundial ha estat el més ràpid en totes dues. En la primera, aquesta matinada (hora catalana), ha estat l’únic pilot a baixar d’1:29 (1:28.691), amb el pneumàtic tou. En la segona, al matí, ja amb el pneumàtic supertou, també ho ha fet el seu company Valtteri Bottas, però el finlandès ha estat quatre dècimes més lent que el temps de referència del seu cap de files (1.28.297), la mateixa diferència que en la sessió anterior.

En canvi, els Ferrari –a Suzuka estrenen una nova decoració– han quedat lluny dels W09. En la primera sessió Sebastian Vettel ha estat un segon més lent que Hamilton malgrat que només ha usat pneumàtics supertous. En la segona no ha estat capaç de baixar d’1:29 i ha estat tercer rere els Mercedes, però ha cedit vuit dècimes al líder del mundial. Max Verstappen (Red Bull) ha estat quart, al davant de l’altre Ferrari de Kimi Räikkönen i el seu company Daniel Ricciardo.

La jornada s’ha disputat sobre sec malgrat que s’esperava pluja almenys en la segona sessió, i també se n’espera demà durant l’entrenament cronometrat. Els únics incidents destacables han estat una virolla de Fernando Alonso al primer revolt de Degner –ha anat a parar a la graveta però ha pogut continuar– i un ensurt de Hamilton. En la primera sessió, l’home més ràpid del dia s’ha trobat amb el Toro Rosso de Pierre Gasly en la frenada de la xicana. L’ha hagut d’esquivar amb un cop de volant i ha anat llarg per l’escapatòria, sense conseqüències. El pilot francès ha rebut un avís dels comissaris esportius per circular lent en plena traçada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)