Fórmula 1

Hamilton en la ‘pole’ a Suzuka; Vettel, només novè

Fórmula 1. Els Mercedes són els més ràpids en la Q3 del GP del Japó, mentre que Ferrari paga cara l’aposta per les rodes intermèdies quan encara no plovia

Lewis Hamilton ha fet aquest matí la posició preferent del GP del Japó, seguit pel seu company de Mercedes Valtteri Bottas i Max Verstappen (Red Bull). En canvi, els Ferrari només han estat quart (Kimi Räikkönen) i novè (Sebastian Vettel). En una sessió disputada sota un cel molt tapat, l’equip italià se l’ha jugat en la Q3 sortint del box amb les rodes intermèdies quan encara no plovia. Kimi i Vettel han hagut de tornar al box per muntar les cobertes llises, però llavors ha començat a ploure i ja no han pogut fer bons temps.

En canvi, la resta de pilots han pogut tancar una volta encara amb la pista seca. Hamilton ha estat l’únic a baixar d’1:28 (1:27.760) i ha marcat la vuitena pole del curs, la 80a de la seva carrera en F-1 (rècord). Bottas ha fet 1:28.059 i Verstappen, tercer, 1:29.057, un segon llarg més lent que el 44. L’altre Red Bull, de Daniel Ricciardo, ha tingut un problema tècnic en la Q2 i sortirà quinzè.

Per acabar-ho d’adobar, els pilots de Mercedes han passat el tall de la Q2 amb el pneumàtic tou, mentre que els de Ferrari ho han fet amb el supertou. Així doncs, Hamilton i Bottas també tenen un avantatge tàctic decisiu amb vista a la cursa, que es preveu sobre sec, ja que podran fer una primera tirada més llarga que no pas la resta del top 10.

L’altra sorpresa del dia ha estat la bona prestació dels Toro Rosso amb el nou motor Honda (patrocinador principal del gran premi nipó). Brendon Hartley ha estat sisè –rere Romain Grosjean (Haas)– i Pierre Gasly, setè.

En canvi, els McLaren, ara amb motor Renault, han estat els més lents del grup. Fernando Alonso sortirà divuitè, només al davant del seu company Stoffel Vandoorne i de Marcus Ericsson, que s’ha estimbat amb el Sauber durant la Q1 i durà el fanalet vermell.

El GP del Japó arrencarà demà al matí, a les 7.10 h, hora catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)