Fórmula 1

Hamilton guanya a Suzuka i acarona el títol

Fórmula 1. Amb la victòria en el GP del Japó i el sisè lloc de Vettel, el pilot de Mercedes ja podria ser campió en la pròxima cursa

Lewis Hamilton ha fet un pas de gegant aquest matí (hora catalana) en el camí cap al títol mundial del 2018. El pilot de Mercedes ha liderat totes les voltes del GP del Japó i ha avantatjat de tretze segons el seu company Valtteri Bottas, que ha arrodonit el segon doblet seguit en vuit dies de l’equip de l’estrella de tres puntes.

En canvi, Sebastian Vettel ha entrat només sisè, rere els Mercedes, els Red Bull de Max Verstappen i Daniel Ricciardo, i l’altre Ferrari de Kimi Räikkönen.

Amb la novena victòria del curs –sisena en les últimes set curses i quarta seguida– i el fluix resultat de Vettel, Hamilton ja podria ser campió del món en la cursa següent, el GP dels EUA, d’aquí a quinze dies. Hauria de guanyar i que el cap de files de Ferrari fos tercer; o, si més no, sumar vuit punts més que el seu rival, cosa que ha aconseguit en les últimes quatre curses.

El pilot alemany ha tingut una cursa força feixuga, ja que ha fet una virolla quan mirava d’avançar Verstappen en la vuitena de les 53 voltes, quan era quart, i ha caigut al dinovè lloc. Els comissaris esportius ho han considerat un incident de cursa, però el pilot holandès ja havia rebut cinc segons de sanció per una escomesa anterior amb Räikkönen, que no li ha impedit pujar al podi. Vettel ha fet un munt d’avançaments i ha tancat la cursa amb dues voltes ràpides consecutives, però ha entrat a més d’un minut de Hamilton.

La resta de posicions dins dels punts han estat per a Sergio Pérez (Force India), setè; Romain Grosjean (Haas), vuitè; Esteban Ocon (Force India), novè, i Carlos Sainz (Renault), que ha pispat l’últim punt en joc a Pierre Gasly (Toro Rosso) quan només faltaven tres voltes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)