Fórmula 1

Campionat de tràmit

Fórmula 1. Hamilton serà campió diumenge en el GP de Mèxic si Sebastian Vettel no guanya; i si ho fa, Lewis en farà prou amb un setè lloc

Lewis Hamilton va desaprofitar la primera bola de partit per coronar-se diumenge passat, a Texas, però a Mèxic serà campió gairebé sense baixar de l’autobús. Si en el GP del EUA necessitava eixamplar el seu marge respecte de Sebastian Vettel –ho va fer, però no prou–, en el popular circuit dedicat als germans Pedro i Ricardo Rodríguez –tots dos morts en competició– només ha de vigilar que el pilot de Ferrari no li retalli més de vint punts. Si es té en compte que un segon lloc en val divuit, vol dir que Vettel ha de guanyar tant sí com no per no despertar-se d’un somni que ja és una quimera. I encara que guanyi, el pilot de Mercedes en farà prou amb un modest setè lloc per deixar-ho dat i beneït.

Serà el cinquè títol mundial de Hamilton, que igualarà els cinc de Juan Manuel Fangio als anys cinquanta i desfarà l’empat actual a quatre amb el mateix Vettel i Alain Prost. El següent llistó seran les set corones de Michael Schumacher.

Red Bull, més competitiu

Val a dir que una victòria de Vettel a Mèxic no seria un resultat inversemblant. Fa encara no una setmana, Ferrari va retrobar el camí de l’èxit a Texas, per bé que el vencedor va ser Kimi Räikkönen, mentre que el teòric cap de files ni tan sols va pujar al podi. Però a Mèxic també entraran en joc els Red Bull. Max Verstappen va superar Vettel i també Hamilton a Austin, i l’any passat va liderar totes les voltes a Mèxic, després d’avançar l’alemany en la sortida. L’altitud del circuit (2.000 metres sobre el nivell del mar) redueix les prestacions dels motors i n’iguala el rendiment, cosa que fa més competitiu el Red Bull.

Niki Lauda surt de l’hospital

L’equip Mercedes arriba a Mèxic no només amb la confiança de tenir el títol coll avall, sinó també amb l’ànim reviscolat per la millora en la salut de Niki Lauda. El president no executiu de l’equip de l’estrella de tres puntes va haver de ser operat d’un trasplantament de pulmó d’urgència, fa dos mesos i mig, i dimecres va rebre l’alta de l’hospital de Viena on estava ingressat. El tres cops campió del món de F-1, de 69 anys, era de vacances a Eivissa el mes d’agost quan va emmalaltir sobtadament. Abans de poder tornar al pàdoc, però, haurà de completar un programa de rehabilitació “intensiu” durant “algunes setmanes”. Lauda va tenir un greu accident en una cursa el 1976, en què el seu Ferrari va prendre foc i la inhalació de gasos va estar a punt de costar-li la vida, per bé que sis setmanes després ja tornava a competir. Tanmateix, els metges que l’han atès sostenen que la recaiguda no hi ha tingut res a veure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)