Fórmula 1

Hamilton, l’home ‘10’

Fórmula 1. El campió del món és el més ràpid en la Q3 del GP de Brasil i s’endú la desena posició preferent del curs. Vettel és segon, a menys d’una dècima

Lewis Hamilton ha fet aquest vespre la posició preferent en el GP del Brasil, establint el nou rècord del circuit d’Interlagos amb un registre d’1:07.281. L’entrenament cronometrat s’ha disputat amb el cel molt tapat, però no ha arribat a ploure. Sebastian Vettel ha fet 1:07.374, a menys d’una dècima del pilot de Mercedes, però no ha pogut evitar la desena pole en vint curses del campió del món.

Els seus companys respectius, Valtteri Bottas i Kimi Räikkönen, han ocupat la segona línia de la graella, al davant dels Red Bull de Max Verstappen i Daniel Ricciardo. L’australià, però, perdrà cinc llocs a la graella per haver muntat un turbo nou i sortirà onzè. Marcus Ericsson (Sauber) ha fet el setè millor temps i arrencarà sisè, al costat de Max, la millor qualificació del pilot suec en gairebé cent curses disputades.

Els inquilins de la primera línia s’han vist involucrats en sengles incidents en la Q2. Hamilton ha entorpit Serguei Sirotkin (Williams) i ha estat a punt de provocar una col·lisió amb el pilot rus. Per la seva banda, a Vettel l’han aturat a la bàscula de la FIA al començament de la mànega i el pilot alemany ha superat la verificació amb el motor engegat, cosa prohibida pel reglament. A can Ferrari tenien pressa perquè el cel amenaçava amb descarregar, i Vettel i Kimi se l’han jugat canviant el pneumàtic supertou pel tou, de manera que començaran la cursa amb un compost més durador. Aquest avantatge tàctic podria ser decisiu demà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)