Dakar

Un Dakar “dur” i reduït

Motor. El director de la prova, que tindrà només deu etapes i 5.000 quilòmetres, assegura en la presentació del recorregut 2019 que serà una de les edicions més dures de la història

El Dakar 2019 serà “un dels més durs que s’hagin conegut mai”, segons paraules del director de la cursa, Étienne Lavigne, en la presentació del recorregut. La prova tindrà lloc en únic país, el Perú, entre el 6 i el 17 de gener, hi prendran part 534 participants repartits en 334 vehicles i quedarà reduïda a deu etapes i un total de 5.000 quilòmetres. Serà la primera edició sense Marc Coma al capdavant de la direcció esportiva, i també la primera amb Gerard Farrés, tercer l’any passat en motos, en les quatre rodes (pilotarà un SxS)

Els quilòmetres d’especial seran 3.000, un 70% dels quals es faran en sorra. L’etapa marató –decisiva, perquè els pilots no poden rebre assistència– tindrà lloc entre la quarta i la cinquena jornada. “No serà fàcil pel que fa a gestió. Hi haurà estrès fins a l’últim dia”, va assegurar Nani Roma, que repetirà com a pilot de l’equip X-Raid (Mini). “Prefereixo un context més mixt, amb dunes, pistes, alçada. Però ens adaptarem bé a això. Les dunes m’agraden i tenim un bon cotxe”, va explicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)