Motociclisme

Laia Sanz: “No s’ha de pensar si les coses són d’homes o de dones»

A dos dies per commemorar el dia Internacional de la Dona, Laia Sanz ha exposat en una entrevista difosa per l’agència EFE, la seva experiència dins d’un àmbit tradicionalment masculí com el món del motor. La pilot catalana, que acumula 18 títols mundials en categoria femenina entre les modalitats de trial (13 ) i enduro (5), comenta que s’ha avançat en el camp de l’igualtat de gènere, però que cal seguir insistint en aquest aspecte: “Abans sempre era un bitxo estrany. Les marques ni pensaven en poder ajudar a un dona o en tenir una dona a l’equip i crec que aquí s’ha fet una bona feina. Jo estic en un equip oficial, amb les mateixes condicions que els meus companys nois. Tinc la mateixa moto. Això era impensable, fins i tot per mi fa deu anys. S’està fent un bon treball, tot i que és lent i queda molt per fer.”

Sanz considera que “es va pel bon camí” en el camp de la igualtat,  però per seguir avançant assenyala factors com l’econòmic: “A les dones no se’ls paga igual que als homes pels mateixos treballs. Espero que això canviï més ràpid i que no haguem d’esperar 100 anys.”

Sanz, que en l’última edició del ral·li Dakar ha estat 11a en la general, també explica la importància de que la societat no segregui les activitats segons el sexe: “Crec que no s’ha de pensar en si las coses són d’homes o de dones. Igual que a un nen li diria el mateix perquè hi ha coses que estan mal vistes segons si ets home o dona. Si una cosa t’agrada, és apte per a tothom.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)