Motociclisme

El triomf de Dovizioso, en suspens per la reclamació de quatre equips

MotoGP. Honda, Suzuki, KTM i Aprilia apel·len per la presumpta il·legalitat d’un deflector posterior de Ducati

Honda, Suzuki, KTM i Aprilia han presentat una apel·lació a la FIM contra la desestimació de la reclamació que van fer a Losail mateix després del GP de Qatar. Els reclamants veuen il·legal un appèndix de la Ducati del guanyador, Andrea Dovizioso. Per tant, la victòria de l’italià queda en suspens fins que la Cort d’Apel·lació de la federació internacional es pronunciï, una decisió que pot trigar dies a arribar.

La peça motiu de controvèrsia és un deflector situat al basculant de les motos de Dovizioso i Petrucci. Els reclamants consideren que té un benefici aerodinàmic –expressament prohibit pel reglament tècnic 2019– Ducati al·lega que només serveix per refredar la goma posterior. La reclamació inicial va ser desestimada in situ, cap a la 1 de la matinada, després d’escoltar els arguments de totes les parts. Ducati es defensa dient que Yamaha va fer servir un deflector similar per evacuar l’aigua l’any passat a València, sense cap problema i veu “més política que esportiva” en la reclamació, en paraules de director esportiu de la marca italiana, Paolo Ciabatti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)