Fórmula 1

Bottas domina el GP d’Austràlia

Fórmula 1. Hamilton completa el doblet de Mercedes en la primera cursa del mundial i Verstappen avança Vettel i enlaira el motor Honda fins al podi

Valtteri Bottas (Mercedes) ha estat el vencedor aquest matí, hora catalana, del GP d’Austràlia, la primera cursa del mundial de F-1. El pilot finlandès ha superat el seu company Lewis Hamilton en l’arrencada i ha dominat de punta a punta, fins a creuar la meta amb 20 segons d’avantatge sobre el vigent campió. En el penúltim dels 58 girs, a més, ha fet la millor volta de la cursa, a partir d’aquest any premiada amb un puntet, de manera que encapçala la general per primer cop en la seva carrera amb el ple de punts, 26.

El tercer lloc del podi ha estat per a Max Verstappen (Red Bull), que ha avançat Sebastian Vettel en l’equador de la cursa i fins i tot ha empaitat Hamilton en les últimes voltes. El pilot holandès ha donat el primer podi al motor Honda híbrid en la primera cursa de l’equip de Milton Keynes amb la marca japonesa.

En canvi, Ferrari ha protagonitzat la gran decepció del dia, amb el quart lloc de Vettel, a gairebé un minut de Bottas, i el cinquè de Charles Leclerc, que tenia un ritme millor que l’altre bòlid vermell en les últimes voltes però ha entrat rere seu.

L’últim pilot en la volta del líder ha estat Kevin Magnussen (Haas), sisè, i la resta de posicions dins dels punts se les han endut Nico Hülkenberg (Renault), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Lance Stroll (Racing Point) i Daniïl Kviat (Toro Rosso).

El primer abandonament de la cursa ha estat Carlos Sainz, que ha trencat el motor Renault del McLaren en la desena volta. També ha plegat l’ídol local Daniel Ricciardo, en la seva primera cursa amb Renault, quan girava a la cua del grup després d’haver trencat l’aleró en la sortida.

La segona prova del curs serà el GP de Bahrain, el 31 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)