Fórmula 1

Hamilton guanya a Xangai i és el nou líder del mundial

Fórmula 1. Els Mercedes del pilot anglès i Bottas fan el doblet en el GP de la Xina, la cursa número 1000 puntuable per al campionat del món. Vettel puja al podi per primer cop el 2019

Lewis Hamilton ha guanyat aquest matí (hora catalana) el GP de la Xina, la cursa número 1000 puntuable per al campionat del món. L’altre Mercedes, de Valtteri Bottas, ocupava la posició preferent, però el pilot anglès l’ha superat en la sortida i ha liderat les 56 voltes de la prova al davant del finlandès, de manera que l’equip platejat ha sumat el tercer doblet del curs en les tres curses disputades, una fita que no es repetia d’ençà que Williams ho va aconseguir el 1992.

El tercer esglaó del podi se l’ha endut Sebastian Vettel, el primer calaix per a ell el 2019. Igual que Bottas amb Hamilton, el pilot alemany de Ferrari s’ha vist superat pel seu company Charles Leclerc en l’arrencada, però en la primera tirada de la cursa ha palesat un ritme superior i l’equip italià ha invertit les posicions entre els bòlids vermells. Això ha compromès l’estratègia de Leclerc, desbancat per Max Verstappen en la primera tongada d’aturades a boxs.

Tercer en la primera volta, al final Leclerc ha entrat cinquè rere el pilot holandès de Red Bull. El pilot monegasc ha perdut la posició en la segona ronda d’aturades a boxs, i en les últimes catorze voltes no ha pogut encalçar Max a pesar de tenir un joc de rodes nou. El segon Red Bull, de Pierre Gasly, ha rodat sisè tota la cursa, sense entrar en la lluita al capdavant, però l’equip de Milton Keynes l’ha fet aturar-se en les últimes voltes i, amb un joc fresc de rodes toves, en el penúltim gir el francès ha pispat la millor volta de la cursa a Vettel i, de retruc, el punt extra amb què ara es premia aquesta prestació.

Rere els tres equips punters, Daniel Ricciardo (Renault) ha entrat setè, ja doblat, seguit per Sergio Pérez (Racing Point), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) –ha puntuat en les tres curses disputades– i el debutant Alex Albon (Toro Rosso), que havia sortit des del carrer de boxs després de l’accident que va tenir en l’entrenament lliure de dissabte, que li havia impedit participar en el cronometrat.

En la general del campionat, Hamilton és el nou líder (68 punts), seguit per Bottas (62), Verstappen (39), Vettel (37) i Leclerc (36). En la taula d’equips, Mercedes suma 130 punts, gairebé el doble que Ferrari (73).

La pròxima cita del campionat, la número 1001, serà el GP de l’Azerbaidjan, al circuit urbà de Bakú, d’aquí a quinze dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)